بوشهر

بوشهر سوغات

بوشهر سوغات

بوشهر سوغات

هر ساله تا اواسط آبان نزدیک به ۱۰۲ هزار تن خرما از نخلستان‌های بوشهر برداشت می‌شود و این شهر دومین تولیدکننده خرمای ایران بعد از جیرفت و کهنوج به شمار می‌آید. می‌گویند تولید خرما در بوشهر به زمان هخامنشیان باز می‌گردد و از آن

زمان تا امروز شغل اصلی مردم کشت خرما و تولیدات وابسته به آن بوده.

در بوشهر خرماهای زیادی کشت می‌شود، ولی مرغوب‌ترین و معروف‌ترین آن کبکاب است.

کبکاب خرمای درشتی است که در زمان رطب زرد رنگ و موقعی که کاملا برسد به رنگ قهوه ای تیره در می آید.

کبکاب های کاملا رسیده اواسط شهریور به بار می‌آیند.

جای مشخصی را  هم نمیتوان برای خریدش در نظر گرفت چون در همه جای شهر میتوان آن را پیدا کرد. به خصوص نزدیک بازار.

مشتقات خرما تنها به محصولی که معرف حضور ماست ختم نمی‌شود و شیره خرما، پنیر نخل، خارک پخته و سوغاتی های خوردنی ای مثل حلوای راشی، حلوا سنگک، حلوا پسکی و مسقطی هم برای سوغات بردن از بوشهر مناسب است.

ماهی و میگوی بوشهر

اگر تمایل به خرید ماهی تازه و خوشمزه داشته باشید، بوشهر بهترین استان جهت انتخاب است.

بازارهای زیادی در بوشهر برای فروش ماهی تازه وجود دارد.

معروف ترین ماهی های بوشهر  شامل ماهی هامون، سنگ سر، مرکب، ماهی شیر و… می شود.

میگوی بوشهر نیز زبانزد خاص و عام است.

انواع نان محلی در بوشهر

اغلب شهرهای ایران نان های محلی خاص خود را دارند.

بوشهر نیز از این موضوع به دور نیست و نان های محلی خوشمزه خود را دارد که عبارتند از:  نان نارک ، نان گرده و نان بلبل . رایج ترین نان نیز نان کماج است  که حالتی حجیم  داشته و از آرد گندم سفید و مایه خمیری  نخود لپه تهیه می شود.

ارده بوشهر

ارده یکی از فرآورده‌های لذیذ کنجد است که به‌عنوان غذایی پرانرژی درکنار شیره خرما یا شیره انگور مصرف می‌شود. ارده از کنجد تهیه می‌شود و روغن آن منبع غنی از ویتامین، آنتی‌اکسیدان و چربی اشباع‌شده است.

این خوراکی گرم، بدن را دربرابر هوای سرد مقاوم می‌کند.

تهیه ارده و شیره مرغوب از بوشهر کار بسیار راحتی است، اگر روزی به بوشهر رفتید، خرید این

محصول را فراموش نکنید.

حصیر بافی از صنایع دستی بوشهر

به علت ازیاد برگ و الیاف درخت خرما و گیاهان خودرو در مناطق باتلاقی و شوره زار حصیربافی از هنرهای مهم در این استان به شمار می رود.

محصولات حصیری بوشهر شامل تویزه، مخرف، کلاه، بادبزن، زیرداغی، کپو، سبد می شود و بیشتر در

شهرستان های دشتی، گناوه، دشستان و کنگان تهیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *