طرز تهیه سوفله مرغ

عماد باستانی

24 May 2020

طرز تهیه سوفله مرغ


طرز تهیه سوفله مرغ

سلام، امروز در شیرازیاب قصد داریم تا طرز تهیه سوفله مرغ رو به شما دوستان آموزش بدهیم. ممنون از همراهی شما.

طرز تهیه سوفله مرغ

طرز تهیه سوفله مرغ

طرز تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی

 مواد لازم برای سوفله مرغ و سیب زمینی

  • مرغ خام (به اندازه بند انگشت) خرد شده:100 گرم
  • پیاز ریز خرد شده:1 عدد متوسط
  • سیب زمینی نگینی خرد شده:1 عدد متوسط
  • گوجه نگینی خرد شده :1 عدد متوسط
  • فلفل دلمه ایی سبز درشت خرد شده :2 قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ :3 عدد
  • پنیر پیتزا  :50 گرم
  • گردو :5 عدد
  • شیر:3/4 لیوان
  • ادویه کاری و زردچوبه :به میزان لازم
  • نمک و فلفل :به میزان لازم

طرز تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی

ابتدا مرغ ، سیب زمینی ، پیاز ، گوجه و فلفل دلمه ای را به یک اندازه خرد کرده و در ظرف های جداگانه بریزید.

تابه ای را روی حرارت قرار داده و پیاز را با مقداری روغن تفت دهید تا سرخ شود، سپس مرغ را افزوده و به تفت دادن ادامه دهید.

زمانی که مرغ سرخ شد گوجه های خرد شده را افزوده و فلفل دلمه ای را هم بریزید و تفت دهید تا مواد نرم شود.

در آخر نمک و فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را اندازه کرده و اجازه دهید مواد کمی بپزید ، در این میان سیب زمینی را در تابه دیگری با روغن سرخ کنید.

پنیر ، گردو ، شیر و تخم مرغ را در مخلوط کن بریزید تا با هم ترکیب شده و یکدست شود.

قالب مورد نظر را چرب کرده و ابتدا سیب زمینی های سرخ شده را کف آن بریزید و خوب پخش کنید، سپس مخلوط گوشت را افزوده و در آخر مخلوط پنیر و تخم مرغ را روی آن ها بریزید.

قالب را برای نیم ساعت در فری که با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید تا سوفله مرغ پخته و سطح آن طلایی شود.

نکات تکمیلی در مورد سوفله مرغ و سیب زمینی

سوفله مرغ و سیب زمینی جزو لازانیا و سوفله میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
سوفله مرغ و سیب زمینی را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ

لازم نیست سرآشپز درجه یک فرانسوی باشید تا بتوانید سوفله حرفه ای درست کنید. درست کردن آن سخت نیست.در آموزش امروز روش پخت سوفله مرغ و قارچ را فرا می گیرید.

سوفله می تواند غذای اصلی خوشمزه یا دسر شیرینی باشد. انواع و اقسام سوفله وجود دارد، ولی چیزی که در همه آنها مشترک است، دو جزء اصلی آن است: پایه درست شده از کرم طعم دار و مرینگ نرمی از سفیده زده شده تخم مرغ. پایه سوفله به آن طعم می دهد و مرینگ به آن بافت می دهد.

بیشتر بدان  لباس داماد در شیراز

پایه های سوفله از انواع مختلفی از مواد اولیه تهیه می شوند که بستگی به طعمی دارد که ترجیح می دهید. ممکن است دارای مربا باشد، یا میوه یا شکلات. با ماهی یا گوشت و کرم یا پنیر هم می توان آن را درست کرد.

سوفله نوعی کیک سبک است که با تخم مرغ درست می شود. چیزی که سوفله را از کیک های دیگر متمایز می کند، نحوه آماده کردن مواد لازم آن است.

 

مواد لازم :

•    سینه مرغ ۴۰۰ گرم

•    قارچ  ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم

•    فلفل دلمه ای ۱ عدد

•    تخم مرغ  ۴ عدد

•    آرد  ۲ قاشق مربا خوری

•    شیر ۱ لیوان

•    پیاز ۲ عدد

•    کره ۵۰ گرم

•    نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه

•    پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم

•    روغن ۱ قاشق

طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ :

مرغ را با یک عدد پیاز و نمک بپزید و آنرا ریز ریز کنید. قارچ را ورقه ورقه و فلفل را ریزکرده و به مرغ اضافه کنید.

یک پیاز را ریز رنده کنید و با کره روی حرارت کمی تفت دهید بعد آرد سفید را اضافه و دوباره کمی تفت دهید دراین زمان نمک و فلفل قرمز وفلفل سیاه را در آن بریزید و آرام آرام شیر را اضافه کنید و به هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید حرارت را زمانیکه سس غلیظ شد خاموش کنید.

فر را روشن کنید تا گرم و آماده باشد و درجه آن را روی ۳۵۰ بگذارید.

سس را با مرغ و قارچ مخلوط کنید.

پنیر پیتزا را رنده کنید .

در آخر سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید وهر کدام را جداگانه بزنید تا زرده کاملاً رنگ روشن به خود بگیرد . دقت کنید سفیده حتماً بایستی پف کند و کاملاً پنبه ای شود .

زرده را روی سفیده بریزید و آرام با یکدیگر مخلوط کنید تا حدی که پف آن نخوابد بعد این مخلوط را روی مرغ وسس بریزید و با قاشق آرام به هم بزنید تا مرغ به آن آغشته شود.

ته ظرف پیرکسی را چرب کنید و کمی پنیر پیتزا بریزید و مایه سوفله را روی آن بریزید وسطح روی آن را صاف کرده و بقیه پنیر را روی آن بریزید و درپنجره اول فری که قبلاً گرم کرده بودید قرا دهیدبعد از نیم الی سه ربع ساعت از فر درآورید تا سپری شدن این زمان نباید در فر باز شود از بیرون داخل فر را نگاه کنید و هر زمان روی سوفله طلایی شد فر را خاموش کنید.

بیشتر بدان  سفره خانه با موسیقی زنده در شیراز

طرز تهیه سوفله مرغ و بادمجان

مواد لازم گراتن بادمجان و مرغ

  •     بادمجان :یک و نیم کیلو
  •    مرغ :1 ران ونصفه سینه
  •     آرد :3 قاشق غذاخوری
  •     شیر:3 لیوان
  •     پنیر پیتزا :به مقدار لازم
  •    کره :50گرم
  •     خامه:در صورت تمایل 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه گراتن بادمجان و مرغ

ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده و کمی نمک و فلفل تفت داده و یک لیوان آب بریزید و بگذارید بپزد.

در این فاصله بادمجان ها را حلقه ای خرد کرده و کمی نمک بپاشید و کنار بگذارید ، این کار تلخی بادمجان ها را میگیرد.

تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود، بادمجان ها را شسته و آن ها را خوب خشک کنید. سپس داخل تابه سرخ نمایید.

در این میان شیر و آرد را داخل قابلمه کوچکی بریزید و مخلوط نمایید ، سپس روی حرارت قرار داده و اجازه دهید بجوشد.

زمانی که مخلوط آرد و شیر جوشید ، نمک و فلفل را افزوده و کره و خامه را به تدریج بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

کف قالب را با مقداری از سس بپوشانید و روی آن بادمجان سرخ شده بچینید.

مرغ پخته شده را خرد کرده و نیمی از آن را روی بادمجان ها بریزید، حالا مقداری از سس سفید را افزوده و لایه از بادمجان ها را قرار دهید.

لایه ها را به همین ترتیب پر کرده و در آخر پنیر را بپاشید، قالب را برای نیم ساعت در فر قرار دهید.

زمانی که سطح پنیر طلایی شد ، قالب را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن گراتن بادمجان را برش زده و سرو نمایید.

طرز تهیه سوفله مرغ و سبزیجات

گراتن با اینکه به عنوان وعده اصلی غذا سرو می شود اما در واقع بیشتر  به عنوان پیش غذا معرفی می شود. گراتن سیب زمینی، گراتن مرغ و قارچ، گراتن اسفناج و… از جمله گراتن های خوشمزه می باشد. این نوع غذا از سبک راحتی برای تهیه برخوردار است.

مواد لازم

  • سینه مرغ: یک عدد
  • روغن: ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی: سه عدد
  • نمک و پودر فلفل سیاه: به میزان لازم
  • سیر خرد شده: چهار حبه
  • فلفل دلمه ای قرمز و سبز خرد شده: یک پیمانه
  • کدو قلمی با پوست خرد شده: یک پیمانه
  •  پیاز نگینی: نصف پیمانه
  • بادمجان قلمی با پوست خرد شده: یک پیمانه
  • ریحان خشک: یک قاشق سوپخوری
  • پنیر موزارلا رنده شده: یک پیمانه
  • گوجه گیلاسی: ۲ تا ۳ عدد

مواد لازم سس سفید

  • آرد: دو قاشق سوپ خوری
  • شیر: یک پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
بیشتر بدان  با کیفیت ترین گلس بید درایران

طرز تهیه گراتن مرغ و سبزیجات

گوجه فرنگی ها را به صورت ورقه های ضخیم حلقه ای خرد کنید. سینه مرغ را به صورت نگینی اما درشت خرد کنید و با مقداری نمک، فلفل و دو قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید.

سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت ورقه های ضخیم حدود نیم سانتی متری برش داده و حالا مقداری نمک روی آن بپاشید.

در مرحله بعد پیاز در داخل روغن با حرارت متوسط تفت دهید. هنگامی پیازها شفاف و آب آن کشیده شد، تکه های مرغ را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه فلفل دلمه ای، سیر، کدو و بادمجان را به آن اضافه کرده و منتظر بمانید تا همه مواد تفت داده شود.

برای تهیه سس سفید، آرد را درون تابه ای ریخته و شیر سرد را به آن اضافه کنید. هم زدن را ادامه دهید تا آرد در شیر حل شود و بجوشد. نمک، فلفل و کره را به آن اضافه کنید. سس نباید زیاد غلیظ باشد و نه خیلی رقیق.

درون یک ظرف نسوز، سیب زمینی و گوجه فرهنگی های حلقه شده را کنار هم بچینید. سیب زمینی و گوجه ها را طوری بچینید که وسط ظرف خالی بماند. مخلوط مرغی را که تهیه کردید، وسط ظرف بریزید.

آن گاه سس را روی مواد ریخته و روی آن را به طور کامل با پنیر بپوشانید. ریحان خشک را روی آن ریخته و در ظرف را با فویل بپوشانید.

در مرحله آخر فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) به مدت ۱۰ دقیقه گرم کنید. ظرف را در طبقه وسط فر به مدت چهل دقیقه قرار دهید. بعد از مدتی فویل روی ظرف را برداشته و ۱۰ دقیقه دیگر گراتن را در فر قرار دهید. آن گاه گراتن را با گوجه گیلاسی تزیین کنید.

از اینکه در طرز تهیه گراتن مرغ و سبزیجات همراه ما بودید، صمیمانه متشکریم و امیدواریم مطالب ما در این زمینه مورد توجه شما واقع شده باشد. در صورت تمایل برای دیدن انواع گراتن کلیک نمایید.

سوفله

سوفله (به فرانسوی: Soufflé) نوعی دسر یا پیش غذای سبک و پرهواست که در اویل قرن هجدهم به وجود آمده‌است. سوفله با افزودن مواد به سفیدهٔ تخم مرغ سفت شده و پخت در فر درست می‌شود.

در نوع دسر شیرین سوفله، به سفیده تخم مرغ، شکر، آرد و مواد معطر افزوده شده سپس پخت می‌شود.

به عنوان غذا از گوشت، ماهی، صدف، سبزیجات و مواد گوناگان دیگر پخته شده و به صورت پوره در می‌آید و ممکن است در آن زرده تخم‌مرغ نیز بکار رود سپس به مواد سفیده تخم مرغ سفت شده اضافه شده در قالب پخته می‌شود.

پس از پخت هوای داخل سفیده ۳–۲ برابر افزایش می‌یابد. محبوبیت سوفله در اوایل قرن نوزدهم به سرآشپز فرانسوی ماری آنتون کارم بازمی‌گردد.


0 نظر

دسته‌بندی نشده
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاور املاک رایگان در شیراز
دستگاه اسکالپشور x بخوانید...