غذای بوشهر
دمی لخلاخ غذای بوشهری ها
لخلاخ برگرفته از کلمه عربی لخلخه به معنی بوی خوش است.
دمی لخلاخ بیشتر در کشورهای حاشیه خلیج فارس پخته میشود و بهمرور زمان وارد شهرهای ساحلی جنوب ایران شده است.
بوشهریها در کنار این دمی که با استفاده از برنج، سیر، پیازداغ، شوید، گرد لیمو عمانی، کره، روغن، فلفل و نمک درست
میشود ماهی سرخشده سرو میکنند.
سنگسر، هامور و سرخو ماهیهای مناسبی برای درست کردن این غذا هستند.
یتیمک
یتیمک یک غذای بوشهری است که شاید به نوعی معادل یتیمچه معروفی باشد که در تمام نقاط کشور پخته میشود. این غذا گوشت ندارد و سرخ کرده نیست و به همین دلیل میتوان آن را در دسته غذاهای سالم و رژیمی جا داد.
ضمن این که یتیمک به دلیل داشتن لوبیا، پروتئین خوبی دارد و استفاده از بادمجان در ترکیبش، آن را لذیذ و خوش طعم کرده
است.
گمنه
گمنه یا گِوِنه غذایی بوشهری است که با استفاده از للک یا همان بلغور گندم درست میشود.
در گذشته شهرهای جنوبی از للک به جای برنج استفاده میکردند. تهیه گمنه هم مانند کته است. این غذای اصیل جنوبی بسیار راحت است و بهآسانی تهیه میشود اما بسیار مقوی است.
اگر میخواهید گمنه درست کنید بلغور گندم را با آب مرغ، روغن و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد و بعد از آن
نوش جان کنید.
این غذا به دلیل داشتن بلغور گندم برای افرادی که دیابت دارند مفید است.
کبه
کبه در واقع غذایی عربی است که بهشکلهای بسیار متفاوتی در ایران هم پخت میشود.
مانند یتیمک، بلغور ریز گندم یا للک شالودهی اصلی این غذا را تشکیل میدهد.
مواد اصلی تشکیلدهندهی این غذا با توجه به روشهای مختلف طبخ شامل گوشت چرخ کرده، بلغور ریز گندم، پیاز، گشنیز، عدس قرمز، دارچین، فلفل سیاه، آبلیمو، گردوی خردشده، بادام زمینی خردشده، زرشک و کشمش استفاده میکنند. البته بسته به سلیقه خودتان میتوانید از مواد متنوع دیگری هم استفاده کنید. کبه را میتوان با سیبزمینی و برنج هم تهیه کرد. این غذا بهدلیل اینکه باید در روغن داغ غوطهور شود، شاید برای برخی مناسب نباشد.
البته میزان جذب روغن به مواد اولیه هم بستگی دارد.
این غذا با ظاهر زیبایش میتواند سفرهی شما را مزین و سلیقهتان را بهخوبی نمایان کند.