بوشهر

10 شهرستان بوشهر

10 شهرستان بوشهر

10 شهرستان بوشهر

بوشهر، پایتخت انژی ایران از استان های جنوب کشور است که در کنار خلیج فارس قرار گرفته و آثار باستانی زیادی دارد. از نظر وسعت، بوشهر هفدهمین استان در کشور است که متشکل از۱۰شهرستان، ۲۴بخش،۴۶ دهستان، ۳۷ شهر و نزدیک به ۹۱۰ آبادی است.

شهرستان های استان بوشهر عبارتند از:

مبارزه مردم تنگستان برعلیه نیروهای خارجی از مهم ترین اتفاقات تاریخی این استان است که به یک قرن پیش برمیگردد. نفت و گاز و نیروگاه هسته ای از منابع بزرگ بوشهر است که به همین دلیل پایتخت انرژی ایران لقب گرفته است. اقتصاد این استان را کشاورزی، نخلداری، تجارت، دامداری و تا حد بسیاری صنعت، تشکیل می دهد.

دین و مذهب بوشهریان

بیش از 99 درصد ساکنین استان را مسلمانان تشکیل می‌دهند که اکثریت آنها نیز شیعه می‌باشند. مسلمانان اهل تسنن در شهرستانهای بوشهر ، کنگان ، دیر سکونت دارند . حدود 15/0 درصد از ساکنین استان بوشهر را اقلیت‌های دینی خصوصاً زرتشتی تشکیل می‌دهندو شمار معدودی کلیمی و مسیحی نیز دراستان زندگی می‌کنند .
زبان و گویش اکثر مردم استان بوشهر فارسی است . زبان عربی بعد از زبان فارسی رایج‌ترین زبان ساکنین شهرها و روستاهای ساحلی در شهرستانهای کنگان ، دیر ، گناوه و جزیره شیف در شهرستان بوشهر می باشد . زبان ترکی نیز زبان رایج عشایر استان است و بیشتر در مناطق دشتستان و دشتی رواج دارد .

تاریخچه بوشهر

قدیمی‌ترین نشانه‌های بدست آمده از سکونت انسان در سرزمین بوشهر، به عهد عیلامی و تمدن بین‌النهرین برمی‌گردد. در زمان مادها در آغاز سده هشتم قبل از میلاد سرزمین بوشهر جزء یکی از ایالتهای جنوب غربی آن دولت بوده و در زمان حکوت هوخشتره جزو ساتراپ‌نشین چهاردهم دولت ماد بوده است. از دوره هخامنشیان آثار با ارزشی در اطراف شهر برازجان کشف شده است . در دوره ساسانیان و در زمان اردشیر بابکان شهر و رام اردشیری در دو فرسنگی شهر بوشهر بنا نهاده شد که اکنون خرابه‌های آن به نام ریشهر معروف است . شهر بوشهر در گذشته به اسامی لیان، ریشهر ، راشهر ، انطاکیه ، بندر نادری یا ابوشهر نامیده می شده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *