روانشناسی

روانشناس خانم در ارومیه

روانشناس خانم در ارومیه

روانشناس خانم در ارومیه

سلامی دوباره به شما همراهان خوب سیتی بین. اگر به دنبال روانشناس خانم در ارومیه هستید و هنوز انتخابی نداشته اید این پست را از دست ندهید و از مطالبی که در ادامه برای شما فراهم آورده ایم استفاده ببرید

 

تفاوت‌هاي مشاوره و روان‌درمانی

برای این که بدانیم در چه مواردی باید به مشاور یا روان‌درمانگر مراجعه کنیم ابتدا باید تفاوت آن ها را بشناسیم.

 

هدف مشاوره، پیش‌گیری هست ولی هدف روان‌درمانی، معالجت هست. این مهم ترین اختلاف آن‌هاست. شما هرگز برای اتفاقی که افتاده نباید به مشاور مراجعه کنید بلکه باید گذشته از این که مشکل رخ دهد پیش مشاور بروید و تا حد امکان جلوی اتفاقات را بگیرید. مشاوره به موارد عادی و ساده زندگی می پردازد، ولی روان‌درمانی به موارد مریضی روانی، مرضی، درگیری‌ها و ناسازگاری‌هاي شخصیتی عمیق دقت دارد.

 

خدمات مشاوره بیشتر در مدارس و سازمان‌هاي تربیتی و اجتماعی انجام می شود؛ در حالیکه طبق معمولً سروکار روان‌درمانی با امور روانی هست و اینکار در بیمارستان‌ها انجام میگیرد. تعداد جلسات و زمان صرف شده در مشاوره طبق معمولً کمتر از روان‌درمانی هست. در مشاوره، اموری مورد بررسی قرار می گیرد که فرد آگاهی کامل به آن ها دارد در حالیکه در روان‌درمانی، به وجدان ناخودآگاه مراجع دقت میشود.

 

نکاتی برای رفتن به پیش روانشناس و جواب گرفتن از او

هدف مشاوره، پیش‌گیری هست ولی هدف روان‌درمانی، معالجت هست

 

مشاوره بیشتر از روان‌درمانی، به امر تشخيص در مراجع می پردازد 

در مشاوره، به مراجع از جهات خودشناسی و رشد در اساس‌هاي استقلال، تصمیم‌گیری، خودیاری در رفع مشکلات و نظایر انها کمک میشود، در حالیکه حوزهٔ فعالیت روان‌درمانی، قضایا مرتبط به تضاد درونی فرد هست. کار مشاوره در اصل کمک‌هاي مرتبط به خلاقیت هست و کار روان‌درمانگر درمان مریضی‌هاي روانی هست.

 

در روان‌درمانی، در محاسبه و تشخیص، غالباً از گفتگو بالینی بهرهگیری می شود و گرفتن تست و وسایل روان‌سنجی مورد نیاز این رشته هست اما در مشاوره نیازی به این قضایا نیست. مشاور و مراجع فقط باهم صحبت میکنند ودر طی چندین جلسه در مورد مشکلات فرد به نتیجه میرسند.

 

مشاوره بیشتر از روان‌درمانی، به امر تشخيص در مراجع میپردازد ولی در روان‌درمانی، قضایا عاطفی حاد کمتر بررسی میشود. روان‌درمانی در پی دستیابی به هدف‌هاي بازسازی و مشاوره در پی دست یافتن به هدف‌هاي بازپروری هست.

 

اختلاف نظر

دراین بین عده‌اي میباشند که معتقدند روان‌درمانی و مشاوره هیچ فرقی باهم ندارند. انها برای این ادعای خود چند علت هم می‌آورند.

 

چند نفر مشاور در حل مشکل به یک مراجع کمک می کنند 

مثلاً این که میگویند جدا کردن رفتارها و حالت‌هاي عادی و غیرعادی، با اینکه به ظاهر آسان هست ولی در عمل بسیار دشوار هست. طبیعی و غیرطبیعی، در امتداد یک خط مستقیم قراردارند این که بتوان مشخص کرد نقطه‌اي که حد فاصل این دو حالات را تعیین می کند کجاست کار ساده‌اي نیست. فروید معتقد هست آن چه که در مورد افراد غیرعادی صادق هست در مورد افراد عادی نیز مصداق دارد.

 

در مورد محل انجام مشاوره و روان‌درمانی، معتقدند که روان‌درمانگر در بیمارستان، کلینیک و هرجای دیگر که کار کند، در اصل همان خدمات مشاور را انجام میدهد چون مشاور افزون بر رهنمونی تحصیلی و حرفه‌اي، به روان‌درمانی هم می پردازد.

 

از طرف دیگر، در برخی بیمارستان‌ها، مشاور به انجام مشاوره ودر تعداد زیادی از مدارس، روان‌شناس بالینی به ارائه خدمات روان‌درمانی اشتغال دارند. بنابر این هر دو درعین‌حال هر دو کار را انجام میدهند پس فرقی باهم ندارند. این گروه بر این باورند که چون در مشاوره، روان‌درمانی هم وجوددارد، پس ضرورتی ندارد که بین آن ها اختلافی قائل شویم.

 

از نظر میزان دقت وجدان خودآگاه یا ناخودآگاه مراجع، یا تعداد جلسات و زمان صرف شده، یا جنبه‌هاي مرتبط به پیشگیری و درمان، هیچ تفاوتی بین این دو روش وجود ندارد. درضمن معتقدند در هر دو نوع درمان رشد مراجع موردنظر هست و هم مشاوره هم روان‌درمانی، خدمات مشترکی را ارائه می کنند. راجرز خودش را روان‌درمانگر و مشاور می داند و بین این دو رشته، تفاوتی قائل نیست.

 

اختلاف‌هایي در روش، به رهگیری از وسایل .متمایز، یا درنظر گرفتن هدف‌هاي به ظاهر گوناگون، یا متمایز بودن نوع قضایا مورد بررسی و نظایر آن ها وجوددارد که میتوان .انها رابه طور کلی برای. متمایز بودن مشاوره از روان‌درمانی، عنوان .کرد، ولی در هیچ یک از این موارد، مرزهای مشخصی برای تمایز قائل. شدن بین این دو .رشته وجود ندارد و درواقع، هر دو در اساس‌هاي گوناگون دارای وجوه مشترک میباشند.

 

مشاوره فردی و گروهی

از دیدگاه‌هاي گوناگون مشاوره به انواع متفاوتی تقسیم میشود.

 

مشاوره تحصیلی، شغلی، شخصی، خانواده و ازدواج، اجتماعی و تخصصی. مشابه مشاوره .حقوقی و دکتری. این زیر آلبوم از نظر موضوعی مشاوره را تقسیم‌.بندی می کند ولی در تقسیمبندی از نوعی .دیگر، تعداد. مطرح میشود؛ در صورتیکه هم مشاور و هم مراجع یک نفر باشد، مشاوره فردی هست ودر صورتی که تعداد بیش از یک نفر باشد گروهی هست.

 

چند نفر مراجع به وسیله یک نفر مورد مشاوره قرار میگیرند 

مشاوره فردی از نظر روش ایفا به سه نوع مستقیم، غیر مستقیم و انتخابی تقسیم میشود. مشاورهٔ گروهی هم از نظر تعداد مشاور و مراجع سه حالت دارد:

 

یک مشاور و چند مراجع: دراین نوع مشاوره، چند نفر مراجع که دارای مشکل یا علایق مشابهی میباشند، به وسیله یک نفر مورد مشاوره قرار میگیرند.

 

چند مشاور و یک مراجع: دراین حالت، چند نفر مشاور در حل مشکل به یک مراجع کمک می کنند. این نوع مشاوره بیشتر در کارهای اداری، اجتماعی و سیاسی مورد بهرهگیری واقع میشود. مشاوره‌هاي مدیران کمپانی‌ها یا رئیس‌جمهورها در امور مهم کاری از این نوع میباشند.

 

چند مشاور و چند مراجع: این نوع مشاوره، کمتر کاربرد دارد ولی در موارد مشکلات حاد اتفاق می‌افتد. نمونه‌اي از این نوع مشاوره، وضعیتی هست که پدر، مادر و تعدادی از اعضای خانواده، در مقابل ناسازگاری کودکشان، از شورایی از متخصصان روانی و تعلیم و تربیت کمک می گیرند و خواهان نظر جمعی آنان میشوند. این گروه، با یک دیگر به مشاوره می نشینند تا در جهت سازگاری کودک، به اعضای خانواده کمک کنند.

 

نسرین اسدی

|

ارومیه
مطب 1
 تلفن:

044‑32250110

ارومیه – خیابان کاشانی – کوچه 12 – مجتمع 21

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *