بیمارستان ها

لیست بیمارستان های مشهد

بیمارستان مشهد

لیست بیمارستان های مشهد

سلامی گرم خدمت شماعزیزان..ممنون ازاینکه با سایت شیرازیاب همراه شدید..با ما باشید تا درادامه مطالبی مفید دررابطه با آدرس وشماره تماس و… لیست بیمارستان های مشهد   دراختیارشما قراردهیم..باتشکر..

لیست بیمارستان های مشهد

بیمارستان آریا مشهد خیابان گلستان شرقی ۲۲۲۹۰۹۴-۸ 
ابن‌ سینا مشهد- میدان ‌بوعلی بولوار حر‌ ۷۶۳۳۳۹۹ 
ارتش مشهد- بهار – ‌رزم‌ -۸۵۱۴۵۰۰
بیمارستان ارتش مشهد- خیابان بهار – جنب فروشگاه اتکا ۸۵۴۲۱۴۰
ام البنین ( حضرت زینب ) مشهد- خیابان شهید هاشمی نژاد ۲۲۳۱۰۶۱ – ۴
امام‌ جواد(ع‌)  مشهد- پیچ‌۲ تلگرد ۲۷۹۵۵۱۳-۴
امام حسین ( ع ) مشهد- طلاب – خیابان دریا ۲۷۸۷۰۰۱ 
امام‌ حسین‌(ع‌)  مشهد- دریا‌ وحید۳  ۲۷۳۹۵۹۹
بیمارستان امام‌ حسین‌(ع‌) مشهد- طلاب وحید۳ ۲۷۰۱۷۱۱

-۲۷۲۲۲۲۸

امام‌ حسین‌(ع‌) مشهد- ابوریحان‌ بیرونی ۲۷۳۱۳۵۲
امام‌ رضـا (ع‌ )  مشهد- رازی ۸۵۴۳۰۳۱-۹
امام‌ زمان‌(عج‌) مشهد- جاده ‌سرخس‌ ۳۶۵۲۰۰۱
امام سجاد مشهد- گلشهر – بلوار شهید آوینی – آوینی ۳۳ ۲۷۹۰۰۳۳
امام هادی ( ع ) مشهد- بلوار وحدت – مقابل پارک وحدت – وحدت ۲۱ ۳۶۸۲۵۸۱
بیمارستان امدادی ( شهید کامیاب ) مشهد- خیابان نخریسی(فدائیان‌اسلام‌) ۹-۸۵۹۲۱۲۰-۷
امراض‌ پوستی طالقانی  مشهد- جاده قوچان‌ میدان‌ فردوسی ۵۴۲۳۹۷۰
امید مشهد- خیابان کوهسنگی – میدان الندشت ۸۴۲۶۰۸۲ – ۴
بنت الهدی مشهد- خیابان بهار  ۸۵۹۰۰۵۱ – ۵
بیمارستان زعیم جاده مشهد مقدس کیلومتر ۴۰ شریف آباد ۲۲۷۱۳
بيست و دو بهمن مشهد- طلاب – پیچ دوم تلگرد ۲۷۹۵۵۴۵

بیمارستان مشهد2

بیمارستان مشهد2

بیمارستان

بیمارستان یا در فارسی افغانستان شفاخانه نهادی است برای تیمارداری و درمان بیماران.

بیمارستان معمولاً یک ساختمان بزرگ یا چادر بزرگ است که در آن، انجام مراقبت و درمان از سوی پزشکان، جراحان، پرستاران ، بهیاران ،کارشناسان بیهوشی(هوشبری) و اتاق عمل ، متخصصان و دیگر افراد انجام می‌گیرد.

معمولا بیمارستان از نظر بزرگی فضا، تعداد کارکنان، انواع خدمات و تنوع رشته‌های درمانی، وسیع تر از درمانگاه یا ساختمان پزشکان است.

معماری بیمارستان

شکل یک بیمارستان به شدت از چگونگی دسترسی به آن و مسیرهای رفت و آمد متأثر است؛ بنابراین، در این مورد تصمیم‌گیری شود که یک شکل مانند ستون فقرات با شعبات انتخاب شود یا مسیرهای رفت و آمد از یک هسته مرکزی به شکل شعاع‌ها خارج شوند. تنظیم ارتباطاتات عمودی در داخل یک بیمارستان باید طوری طراحی شود که قسمت‌های عملکردی، مراقبت، درمان، تأمین، دسترسی به بیماران ممنوع‌الملاقات، حیاط سرویس به صورت کارامد به هم مرتبط و در دسترس باشند.

بخش‌های بیمارستان

بیمارستان‌ها بر حسب مأموریت و وسعت آن‌ها به سطح‌بندی‌های مختلفی تقسیم گشته‌اند. اما مهم‌ترین بخش‌ها شامل:

  • داخلی
  • جراحی
  • بخش_مراقبت‌های_ویژه
  • اورژانس
  • آزمایشگاه
  • رادیولوژی (شامل سی‌تی_اسکن، ام‌آرآی، پرتونگاری، سونوگرافی و…)
  • دیالیز
  • CCU-ICU
  • زنان
  • فیزیوتراپی (این نام استاندارد بین‌المللی است که در ایران گاهی از نام‌هایی دیگر مانند توان‌بخشی یا طب فیزیکی به صورت غیر علمی استفاده می‌گردد).
  • اطفال
  • عفونی
  • سوختگی
  • روانی
  • اتاق عمل
  • بخش استریل C.S.R
  • و …

بهداشت در بیمارستان ها

به دلیل شرایط ویژه حاکم بر بیمارستان ها، رعایت بهداشت در این مراکز باید به صورت کاملا تخصصی و با دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته صورت پذیرد. پرداختن ویژه به این موضوع می تواند در سلامت مراجعه کنندگان و کارکنان اهمیت ویژه ای داشته باشد. تمامی بخش های یک بیمارستان نیاز به نظافت مستمر و دوره ای دارد. این بخش ها شامل سظوح کف، وسایل و تجهیزات، سرویس های بهداشتی، بخش های مراقبت و اتاق های عمل می باشد.

در ایران

در ایران قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت در سال ۱۳۹۳ خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها گفت، رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در ان‌ها موضوع ترویج زایمان طبیعی و تناسب میان زایمان‌های طبیعی و سزارین را لحاظ کند

منبع ویکی پدیا..


تریاژ چیست؟

کلمه تریاژ یک واژه فرانسوی است که از واژه trier مشتق شده است. معنی این واژه هم به معنای جداسازی و تفکیک کردن است.

فکر می کنم با همین توضیح کوتاه باید تا حدودی با بخش تریاژ در بیمارستان ها آشنا شده باشیم و اینکه این بخش در بیمارستان چه کاربردی دارد! ولی توضیحات کامل تر را در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

مفهوم تریاژ

با توجه به افزایش جمعیت و شلوغ شدن مراکز بیمارستانی در شهرهای بزرگی مثل تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و … قرارگیری بخشی به نام تریاژ در محیط های بیمارستانی کاملاً طبیعی به نظر می رسد.

در واقع بخش تریاژ، در محیط های اورژانسِ بیمارستان های شلوغ کاربرد دارد. زمانی که ظرفیت پذیرش بیماران اورژانسی، در حد توان مرکز نباشد، معمولاً از این بخش به منظور تفکیک بیماران اورژانسی استفاده می شود تا بیماران، بر اساس میزان خطری که تهدیدشان می کند، اولویت بندی شوند.

کاربرد این بخش در بیمارستان ها

بنابراین متوجه شدیم که کاربرد اصلی تریاژ، تفکیک کردن بیماران است. زمانی که به اورژانس یک بیمارستان مراجعه می کنیم، بخشی به نام تریاژ به چشممان می خورد.

البته بخش تریاژ بعضی از بیمارستان ها، زمانی که امکان مدیریت بیماران وجود داشته باشد، بلا استفاده است و در اتاق های این بخش، پرسنل درمانی را مشاهده نخواهیم کرد. اما اگر بیمارستان بیش از حد شلوغ باشد، این واحد مجدداً فعال خواهد شد.

روال به این صورت است که در بخش تریاژ تعدادی پرستار با تجربه و آموزش دیده که کاملاً سطوح خطر هر بیماری را می شناسند، قرار دارند و بیماران را ویزیت مختصر می کنند و شرح حال بیمار را می گیرند.

بسته به اینکه از کدام پروتکلِ تریاژ در آن مرکز استفاده شده باشد، بیماران به ۲ تا ۵ سطح مختلف دسته بندی می شوند.

بیمارانی که در سطح اول قرار داشته باشند، یعنی بیمار با خطر جدی رو به رو است و به سرعت باید به وضعیت آن رسیدگی شود و معمولاً در قسمت اورژانس بیمارستان بستری می گردد.

به طور کلی فضاهای بیمارستان را می توان به 7 دسته تقسیم بندی نمود :

  1. درمانگاه یا پلی کلینیک
  2. بخش های بستری
  3. بخش جراحی
  4. اورژانس
  5. بخش پاراکلینیک
  6. بخش خدمات پشتیبانی بیمارستان
  7. بخش اداری

درمانگاه یا پلی کلینیک

شامل اتاق معاینه پزشکان ( عمومی یا خصوصی ) ، تزریقات ، پانسمان ، داروخانه ، مددکاری و بخش فیزیوتراپی می باشد. جهت کنترل مراجعه کنندگان و پرسنل مختلف بخش ها بهتر است ورودی جداگانه ای جهت دسترسی به درمانگاه در نظر گرفته شود. همچنین پذیرش ، حسابداری و داروخانه می بایست به سهولت قابل دسترسی باشد.

بخش های بستری

بخش های بستری و مراقبت از جمله مهمترین و پرکاربرد ترین فضاهای بیمارستان، جهت نگهداری و اعمال نظارت به بیمارانی است که نیازمند مراقبت هستند و باید تحت نظر باشند تا به طور کامل بهبود پیدا کنند و از بیمارستان مرخص شوند.

هر بخش بستری بیمارستان شامل فضاهایی مانند اتاق های بستری ، اتاق های معاینه ، انبار تجهیزات ، شست و شوی کثیف ، جارو شوی ، وان درمان ، ایستگاه پرستاری و آبدارخانه می باشد و به پنج بخش زیر تقسیم بندی می شوند:

  • بخش های بستری داخلی بیماران
  • بخش بستری جراحی بیماران
  • بخش بستری زنان و زایمان
  • بخش بستری کودکان
  • بخش بستری ICU , CCU

در ادامه هر یک از این بخش ها به تفصیل تشریح خواهد شد:

بخش های بستری داخلی بیماران

بیماری که به وسیله یک پزشک داخلی یا سایر متخصصین پزشکی مورد معالجه قرار می گیرد ، مشمول مراقبت های کامل پرستاری ، بر روی تخت یا خارج از آن بوده و از وسایل تشخیص مانند آزمایشگاه ، اشعه X و احتمالا از وسایل بدن و کاردرمانی استفاده می کند. مداوای او ممکن است شامل استراحت ، کنترل شدید غذایی ، محیط و دارو باشد.

به طور متوسط برای اقامت هر بیمار در بخش بستری داخلی 10 روز در نظر گرفته می شود.

از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای این بخش می توان به تخت بستری بیمار ، کمد کنار تخت ، یخچال ، فشار خون سنج ، ساکشن ، کپسول اکسیژن ، مانومتر اکسیژن ، چراغ اولتراویوله و … اشاره کرد.

بخش های بستری جراحی بیماران

در این قسمت تشخیص سریعا انجام شده و بیمار نیازمند جراحی است. در بخش جراحی مراقبت های بعد از عمل انجام می شود. متوسط اقامت بیماران در این بخش 6 تا 7 روز است و عمده تجهیزات مورد نیاز این بخش مشابه بخش بستری بیماران داخلی است.

بخش های بستری اتاق زنان و زایمان

ارتباط نزدیکی بین اتاق زایمان و تخت های بستری زایمان وجود دارد. بخش بستری زنان و زایمان با اتاق های درد ، آمادگی بیمار ، زایمان و بهبودی بعد از حمل ، شیرخوارگاه طبیعی ، ایزوله و اتاق نوزادان زودرس ارتباط دارد و حتی الامکان می بایست در جوار هم باشند. از مهمترین تجهیزات مورد نیاز این بخش می توان به تخت بستری بیمار ، پایه سرم چرخدار ، کمد کنار تخت ، یخچال ، ترولی پانسمان ، ترولی اورژانس ، ترولی حمل دارو ، فشار خون سنج ، ست احیای نوزاد ، دستگاه فتو تراپی ، اسپیکوم زنان ، اسپیکوم بینی ، کپسول اکسیژن ، ساکشن ، چراغ اولترا ویویه ، دستگاه گرم کن بچه و .. اشاره کرد.

بخش های بستری اطفال

در مورد بیماران بخش کودکان از همان الگوی بخش داخلی و جراحی استفاده می شود ولی نسبت موارد جراحی آن رو به فزونی است.
از مهمترین تجهیزات مورد نیاز این بخش می توان به تخت بستری اطفال ، کمد کنار تخت ، پایه سرم چرخ دار ، یخچال ، ترولی پانسمان ، ترولی اورژانس ، گوشی ، فشار خون سنج ، مانومتر اکسیژن ، کپسول اکسیژن ساکشن ، چراغ اولتراویوله ، دستگاه گرم کن بچه و …. اشاره کرد.

بخش های بستری CCU , ICU

این بخش ها با امکانات ویژه و طراحی خاصی جهت بستری بیماران بدحال مغزی و قلبی استفاده می شود.
این بخش حدالامکان بایستی به صورت منحنی طراحی شود. در این بخش به ازای هر تخت یک سیستم مونیتورینگ وجود دارد که به سیستم شبکه اصلی متصل است، بدین ترتیب پرستار بخش به راحتی میتواند کل بخش را تحت نظر بگیرد و توسط رایانه مرکزی از حال آن ها باخبر باشد.
عمده تجهیزات این بخش ها شامل سیستم مونیتورینگ ، سیستم گاز های طبی ، الکتروشوک و دستگاه تنفس مصنوعی می باشد.

لیست بیمارستان های مشهد

بخش جراحی

یکی در یگر از مهمترین فضاهای بیمارستان بخش جراحی است که ارتباط مستقیمی با بخش بستری بیماران جراحی دارد. جراحی از موقعیت ویژه ای در بیمارستان برخوردار است و پرده ای از ابهام آن را احاطه کرده است که مملو از امید و یاس می باشد. اتاق عمل از نظر فنی یک وسیله درمانی بوده که تیمی مرکب از یک جراح یا بیشتر ، متخصص بیهوشی و پرستاران جراحی ، یک بیمار را جراحی یا از او مراقبت می کنند. بخش جراحی به زیر مجموعه هایی تقسیم بندی می شود که در ادامه هر کدام تعریف و تشریح می شوند:

اتاق های عمل

فضای اتاق عمل عموما حدود 36 متر مربع می باشد و به فضاهای اسکراب و استریل فرعی راه دارد. گاز های N2O و O2 و خلا از لزومات هر اتاق عمل می باشد.
از مهمترین تجهیزات اتاق عمل می توان به مواردی مانند مانیتورینگ اتاق عمل ، تخت عمل ، دستگاه بیهوشی ، ترولی لوازم بیهوشی ، چراغ اولتراویوله ، ساکشن دو شیشه ای ، الکتروکوتر ، ترولی لوازم تزریق ، الکتروشوک ، الکترو سرجری ، دستگاه گرمکن و دستگاه ونتیلاتور اشاره کرد.

اتاق های ریکاوری

لیست بیمارستان های مشهد

پس از پایان یافتن عمل جراحی ، بیمار معمولا به اتاق های ریکاوری که همجوار اتاق عمل است منتقل می شود تا از بیهوشی ، در این اتاق تحت مراقبت های ویژه باشد.
از مهمترین تجهیزات اتاق ریکاوری می توان به مواردی مانند تخت ریکاوری ، دستگاه ، فشار خون سنج ، داروهای قلبی و تنفسی و دستگاه ساکشن ، الکتروشوک ، الکتروکاردیوگرام ، مانیتورینگ ، دستگاه بخور ، وسایل تنفسی مانند اسپیراتور ، چادر اکسیژنه و … اشاره کرد.

بخش زنان و زایمان

عملا تمام نقطه نظر های که در مورد محوطه جراحی اظهار نظر شده در مورد اتاق های زایمان نیز صادق است. رعایت همان اصول ایمنی ، در مورد احتراق گاز بیهوشی ، باید صورت گیرد. فنون ضد عفونی مشابه می باشد و عناصر فیزیکی و تجهیزات مگر در مورد چراغ و چند جزییات دیگر ، تقریبا یکسان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *