بوشهر

غذاهای بوشهر

غذاهای بوشهر

غذاهای بوشهر

دمپخت ماهی بوشهری ( لخ لاخ )

مگه میشه بوشهری باشی و این غذای خوشمزه و تند و معرکه رو دوست نداشته باشی. تازه غیر از بوشهریا هم همه عاشقشن. امیدوارم شما هم این غذا رو درست کنید از مزه خوبش لذت ببرید.مواد اولیه:

  • ماهی شیر ۳ تکه متوسط
  • لوبیا چشم بلبلی ۱۰۰ گرم ( در صورت تمایل )
  • گشنیز ریز خرد شده ۱۵۰ گرم
  • شنبلیه ریز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • تمر هندی داخل آب حل شده ۱ لیوان پر
  • پیاز بزرگ و ریز خرد شده ۱ عدد
  • سیر ریز خرد شده ۵ حبه
  • آب ۱ لیوان
  • رب گوجه فرنگی (سلیقه ایی است) ۱ قاشق غذاخوری
  • ادویه ماهی و زردچوبه و کمی پودر لیمو عمانی به میزان لازم
  • نمک و فلفل قرمز به میزان لازم

یتیمک

یتیمک یک غذای بوشهری است که شاید به نوعی معادل یتیمچه معروفی باشد که در تمام نقاط کشور پخته می‌شود. این غذا گوشت ندارد و سرخ کرده نیست و به همین دلیل می‌توان آن را در دسته غذاهای سالم و رژیمی جا داد. ضمن این که یتیمک به دلیل داشتن لوبیا، پروتئین خوبی دارد و استفاده از بادمجان در ترکیبش، آن را لذیذ و خوش طعم کرده است.

مواد اولیه:

  • بادمجان ۴ عدد
  • پیاز یک عدد
  • لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
  • آب تمبر هندی نصف لیوان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • آب یک لیوان
  • روغن به میزان لازم

یتیمک

میگو پلو بوشهری

میگو پلو یکی از چندین غذای سنتی و محلی بوشهری‌هاست.میگو و ماهی یکی از اساسی ترین خوراکهای جنوب ایران بخصوص بوشهر است .

 

گمنه

 

گمنه یا للک (بلغور ریز دانه گندم) یکی از غذاهای سنتی بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد (لرها به این غذا گِوِنه می‌گویند) است. این غذا را در خوزستان به عنوان پشت پای مسافر یا برای منزل نو طبخ می‌کنند. این غذا به شیوه‌های مختلفی طبخ می‌شود. مواد اولیه‌ی آن شامل للک یا گمنه، پیاز و روغن است. برخی برای پخت بلغور گندم به جای آب معمولی از آب مرغ استفاده می‌کنند که طعمی متفاوت به غذا می‌دهد. این غذا را می‌توان به جای پلو به همراه خورشت گوشت، قلیه‌ماهی یا قیمه سرو کرد. به دلیل استفاده از بلغور، این غذا برای کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماری‌های قلبی، جلوگیری از دیابت (به دلیل وجود فیبر فراوان)، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش سرطان پستان در خانم‌ها مفید است.

غذاهای محلی بوشهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *