ژله بوشهر
سلام دوستان عزیز در سیتی بین با ژله یوشهر آشنا بشید.
انواع ژله ساده و تزیین شده چه با بستنی باشد چه با باقالی پلو (شما هم در میهمانیها ژله را کنار بشقاب باقالی پلو میریزید؟) یک دسر خوش طعم و محبوب برای تمام سنین است. در گذشته ژله را معمولا به صورت ساده و تک رنگ درست میکردند اما حالا خانمهای کدبانو انواع و اقسام ژلههای چند رنگ را در لیوان، به صورت رولی و از همه هیجانانگیزتر به صورت خرده شیشه درست میکنند و برای انواع مراسم و جشنها و مهمانیها سفره را با آن رنگین میکنند.
طرز تهیه ژله لیوانی چند رنگ با تزیین خامه یا بستنی و …
مواد لازم
ژله بنفش شاتوت: ۱ بسته
ژله نارنجی پرتقال: ½ بسته
ژله آبی بلوبری: ½ بسته
ژله زرد موز: ½ بسته
ژله قرمز هندوانه: ½ بسته
ژله سبز لیمو: ½ بسته
پاناکوتا وانیلی به مقدار لازم
طرز تهیه
هر بسته ژله را به صورت جداگانه با ½ لیوان فرانسوی آب جوش مخلوط کنید و به روش بن ماری حل کنید تا ژله کاملا شفاف و حل شود. لیوان یا جامهای مورد نظر برای سرو را آماده کنید و در هر کدام یک لایه از ژله اول را بریزید. به ترتیب هر لایه ژله و پاناکوتا را که اضافه میکنید باید لیوانها را در یخچال بگذارید تا خنک شود و لایه بعدی را آب نکند. هر لایه که خودش را گرفت لایه بعدی را اضافه کنید. برای طعم بهتر ژله لیوانی بهتر است یک در میان یک لایه ژله و یک لایه پاناکوتا بریزید. برای درست کردن پاناکوتا وانیلی باید ½ لیوان فرانسوی شیر را با ۲ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین مخلوط کنید. شیر و پودر ژلاتین را روی بخاری کتری بگذارید تا پودر ژلاتین به روش بن ماری آب شود.
حالا ۱ و ½ لیوان شیر را با ۶ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر و شیر با هم مخلوط شوند. حالا ترکیب شیر و پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. ۲ قاشق غذاخوری خامه را روی حرارت ملایم گاز یا بخار کتری کمی گرم کنید و به این ترکیب اضافه کنید (خامه باید با شیر هم دما شود). مواد فوق را خوب با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند. پاناکوتا وانیلی آماده است. اجازه دهید پاناکوتا خوب خنک شود و سپس لایه لایه به ژله طبق دستور گفته شده اضافه کنید. تزیین ژله لیوانی هم ساده است. در صورت دلخواه روی ژله لیوانی را با خامه یا انواع میوه یا بستنی تزیین کنید.
نکته
*برای لایه سفید رنگ ژله به جای پاناکوتا از بستنی وانیلی هم میتوانید استفاده کنید.
*برای درست کردن ۳ نوع ژله لیوانی و ژله رولی و ژله خرده شیشه از تمام انواع طعمهای ژله بنا به ذائقه و سلیقهتان میتوانید استفاده کنید. اما اگر مثلا ژله را برای دسر شب یلدا درست میکنید حتما ژله هندوانهای را در ترکیب ژلههای لیوان پاناکوتا بگنجانید. طرز درست کردن ژله هندوانه هم که در بالا گفته شد.