بوشهر فود
کبه
کبه در واقع غذایی عربی است که به شکلهای بسیار متفاوتی در ایران هم پخت میشود.
مانند یتیمک، بلغور ریز گندم یا للک شالودهی اصلی این غذا را تشکیل میدهد.
مواد اصلی تشکیلدهندهی این غذا با توجه به روشهای مختلف طبخ شامل گوشت چرخ کرده، بلغور ریز گندم، پیاز، گشنیز، عدس قرمز، دارچین، فلفل سیاه، آبلیمو، گردوی خردشده، بادام زمینی خردشده، زرشک و کشمش استفاده میکنند. البته بسته به سلیقه خودتان میتوانید از مواد متنوع دیگری هم استفاده کنید. کبه را میتوان با سیبزمینی و برنج هم تهیه کرد. این غذا به دلیل این که باید در روغن داغ غوطهور شود، شاید برای برخی مناسب نباشد.
البته میزان جذب روغن به مواد اولیه هم بستگی دارد.
این غذا با ظاهر زیبایش میتواند سفرهی شما را مزین و سلیقهتان را به خوبی نمایان کند.
قلیه میگو
ماهی و میگو پای ثابت بیشتر غذاهای جنوبی هستند.
قلیه میگو یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشطعم و پرطرفدار استانهای بوشهر، خوزستان و هرمزگان است که البته طرز تهیه
آن در هر کدام از این استانها با دیگری کمی تفاوت دارد.
مواد تشکیلدهندهی این غذای لذیذ سبزی ماهی (گشنیز، شنبلیله)، میگو، سیر، پیاز، تمر هندی، آرد، روغن و ادویه ماهی
است.
از آنجایی که غذاهای جنوبی تند هستند، بهتر است طعم تندی به این غذا بدهید.
میگو سرشار از امگا ۳، سلنیوم و آهن است به همین دلیل در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماریها مانند افزایش فشار خون، سرطان روده بزرگ، انواع سرطان خون مانند لوسمی، آلزایمر و کمخونی تاثیر بسزایی دارد.
این غذا را میتوانید همراه با گمنه سرو کنید.
دوقوس ماهی
یکی دیگر از غذاهای سنتی استان بوشهر و بندر دیلم دوقوس ماهی است.
دیلمیها این غذا را با ماهی حلوای سفید (در زبان محلی زبیدی) که یکی از بهترین ماهیان جنوبی است، درست میکنند؛ اما میتوان آن را با فیله ماهی شیر یا ماهیهای بدون استخوان طبخ کنید. توضیح این که زبیدی به معنای برتر است و به دلیل
کیفیت و قیمت بالای این ماهی، چنین نامی به آن دادهاند.
با توجه به ذائقهی جنوبیها، دوقوس ماهی طعمی بسیار تند دارد.
این غذا سر سفرهی دیلمیها و مردم استان بوشهر به همراه پلو سرو می شود.