بوشهر غذا
تهانداز ماهی
یکی از غذاهای پرکاربرد در استان بوشهر، تهانداز ماهی است که مردم این استان نیز علاقه بسیار زیادی به آن دارند.
برای پختن ته انداز، ماهی را سرخ کرده و همراه با پیاز و سبزیجات (گشنیز و شوید) هنگام دم کردن برنج آن را لابهلای برنج می گذارند.
تهانداز میگو نیز به همین روش تهیه میشود. با این اختلاف که به جای ماهی از میگو استفاده میکنند.
نانها
در استان بوشهر پختن دو نوع نان معمول است؛ یکی در تنور و دیگری روی تابه . نان تنوری ضخیم است که به گرده مشهور
است و روی آن را کنجد میپاشند و در تنور میپزند.
نان نازک را با ابزاری به نام تیر روی صفحه تختهای به نام خون پهن میکنند سپس آن را روی تابه میپزند.
نوع این نان نازک و خشک تا ماهها قابل نگهداری است.
قیمه بوشهری
قیمه بوشهری با قیمههای شهرهای دیگر تفاوتهای زیادی دارد؛ این نوع قیمه هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه با دیگر
قیمهها متفاوت است.
قیمه بوشهری را میکوبند و باید طوری گوشت آن له شده باشد که با زدن قاشق کش بیاید.
این خورش معمولاً با شکر پلو صرف میشود.
دوقوس ماهی
یکی دیگر از غذاهای سنتی استان بوشهر و بندر دیلم دوقوس ماهی است.
دیلمیها این غذا را با ماهی حلوای سفید (در زبان محلی زبیدی) که یکی از بهترین ماهیان جنوبی است، درست میکنند؛ اما
میتوان آن را با فیله ماهی شیر یا ماهیهای بدون استخوان طبخ کنید.
توضیح اینکه زبیدی بهمعنای برتر است و بهدلیل کیفیت و قیمت بالای این ماهی، چنین نامی به آن دادهاند.
با توجه به ذائقهی جنوبیها، دوقوس ماهی طعمی بسیار تند دارد.
این غذا سر سفرهی دیلمیها و مردم استان بوشهر بههمراه پلو سرو میشود.
دال عدس بوشهری
دال عدس سرشار از بتاکاروتن (پیشساز ویتامین آ) است، از این رو مصرف این منبع غنی غذایی برای تقویت سیستم ایمنی
بدن و قوهی بینایی فواید بسیاری دارد.
علاوه بر این مصرف دال عدس برای تقویت سلولهای مغزی و حافظه و برای افراد کمخون (به دلیل وجود آهن) مفید است.
این نوع عدس در فرهنگ غذایی مردم جنوب ایران جایگاه ویژهای دارد.
اگر روزی به بوشهر سفر کردید و مهمان مردم محلی شدید، احتمالا یکی از غذاهایی که برای پذیرایی از شما سر سفره حاضر
خواهد بود، دال عدس است.
مصرف این غذا به همراه ترشی و سبزی خوردن لذت زیادی به همراه دارد.