تغذیه

متخصص تغذیه در مشهد

متخصص تغذیه

متخصص تغذیه در مشهد

سلامی گرم ب شمادوستداران سایت خوب شیرازیاب..ازهمراهی شما کمال تشکر و قدردانی میکنیم..شمارا به دیدن ادامه مطالب این پست که حاوی آدرس و شماره تلفن و.. متخصص تغذیه در مشهد   میباشد دعوت به عمل می اوریم..باتشکر..

متخصص تغذیه در مشهد

دکتر سودابه جالینوس زاده مشهد، بین خیابان رضا و طالقانی، ساختمان جام جم 051-38440666
دکتر آتوسا باقرزاده چهارجوئی مشهد، بلوار وکیل آباد، بین سروش و شهید قاسمی، پلاک 225 051-36045443
دکتر مریم آرین مشهد، سجاد، چهارراه بزرگمهر، بالای داروخانه مدیکال، واحد 201 051-37688480
دکتر محسن نعمتی مشهد، احمد آباد 2، نبش پرستار، طبقه فوقانی دکتر معید 051-38460320
دکتر محمد صفریان مشهد، کوهسنگی 6، ساختمان نیکان، طبقه 2 051-38557804

دکتر ریحانه احمدزاده قویدل

مشهد، احمد آباد، نبش عارف 1، ساختمان آزاده، طبقه 2 051-38446490
دکتر کیهان گنودی مشهد، انتهای بلوار سجاد، مرکز پزشکی سلامت ایده آل 051-36069090
دکتر عطیه مهدیزاده مشهد، خيابان احمدآباد، ابتداي پرستار، ساختمان پزشكان مويد،
طبقه 2، واحد 5
051-38460320
دکتر محمد صفریان مشهد، خیابان کوه سنگی، ساختمان پزشکان نیکان 051-38557804
دکتر جواد صابری مشهد، بلوار فردوسی 051-37646600
دکتر مجید غیور مبرهن مشهد، احمدآباد، خیابان پرستار، پرستار 1/2 051-38458772
دکتر محسن اشرف زاده مشهد، خیابان ابکو، خیابان ابوسعید ابوالخیر، پلاک 22/1 051-38440259
دکتر جواد صابری مرادیان مشهد، بلوار فردوسی، حد فاصل میدان جانباز و ثمانه، پلاک 125 051-37646600

متخصص تغذیه2

متخصص تغذیه2

علم تغذیه چه می گوید؟ کار متخصص تغذیه چیست؟

متخصص تغذیه در مشهد

انسان برای بقای خود نیازمند غذا است. خوردن یکی از نیازهای ذاتی بشر می باشد. داشتن تغذیه مناسب به طول عمر و سلامت جسمی و روحی افراد کمک زیادی می کند. علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب یاری می کند. رژیم‌ درمانی‌، اصول‌ علم‌ تغذیه‌، ارزش‌ مواد غذایی‌ و نحوه‌ تغذیه‌ مناسب‌ از موارد مهم در علم تغذیه می باشند. رژیم‌ درمانی‌ نیز نوع‌ رژیم‌ غذایی‌ لازم‌ در بیماری‌های‌ مختلف‌ را مشخص‌ می‌کند. اصول‌ علم‌ تغذیه‌ بررسی‌ می‌کند که‌ چه‌ فرآیندی‌ روی‌ مواد غذایی‌ خورده‌ شده‌ انجام‌ می‌گیرد تا جذب‌ یا دفع‌ شود. ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی ها را مشخص کرده و آنها را از نظر ارزش غذایی طبقه بندی می کند. رسیدن به یک برنامه غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی علم تغذیه دانست.

متخصص تغذیه فردی است که از علم تغذیه آگاهی کامل دارد. او از دانش خود برای کمک به افراد در تصمیم گیری در مورد سبک زندگی و تغذیه شان استفاده می کند. کارشناس تغذیه با دادن اطلاعات و مشاوره درباره ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی، به ترویج تندرستی در جامعه می پردازد.

متخصص تغذیه برای گروه های مختلف مردم اعم از کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر متناسب با وضعیت و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه می کند. او برای آنها تعیین می کند از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان روزانه مصرف کنند.

ادامه..

کارشناس تغذیه که در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند، از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کنند.

متخصص تغذیه باید به علم تغذیه اشراف کامل داشته و از آخرین اطلاعات و دستاوردهای این حوزه آگاه باشد. او باید در کنار داشتن مهارت های ارتباطی مناسب، تاحدی با روانشناسی افراد آشنایی داشته تا بتواند برخورد مناسبی با مراجعان داشته و متناسب با وضعیت جسمی و روحی آنها، برنامه و رژیم غذایی شان را تهیه کند.

متخصصان تغذیه ای که در استخدام بیمارستان، شرکت یا کارخانه ای هستند، معمولا به صورت تمام وقت مشغول به کارند. در مورد آنهایی که به طور مستقل بوده و دفتر مشاور تغذیه (مطب) دارند، تعیین ساعات کاری بر عهده خودشان می باشد.

وظایف متخصص تغذیه

متخصص تغذیه در مشهد

  • ارائه توضیحات کافی در مورد مسائل مربوط به تغذیه و رژیم درمانی به مراجعان
  • شناسایی و ارزیابی نیازهای مراجعان (برای بیماران توصیه های پزشک معالج به متخصص تغذیه بسیار کمک می کند.)
  • تهیه و ارائه برنامه های غذایی مناسب به مراجعان
  • ارزیابی اثرات برنامه های غذایی و تغییر آنها در صورت لزوم
  • صحبت کردن و انگیزه دادن به مراجعان برای دنبال کردن برنامه های غذایی خود
  • تشخیص مشکلات تغذیه ای موجود در جامعه
  • تهیه برنامه های اجرایی برای رفع مشکلات تغذیه در جامعه
  • ارائه برنامه و دستورالعمل برای افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی
  • آگاهی از جدیدترین اطلاعات و آخرین تحقیقات مرتبط

متخصص تغذیه

متخصص تغذیه در مشهد

متخصص تغذیه شخصی است که از علم تغذیه آگاهی کامل دارد. متخصص تغذیه از دانش خود برای کمک به افراد درزمینه ی تصمیم گیری در مورد سبک زندگی و تغذیه شان استفاده می کند.

متخصص تغذیه با دادن اطلاعات و مشاوره درمورد ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی، به ترویج تندرستی در جامعه اقدام میکند.

اگر علم تغذیه مورد علاقه ی شما باشد و دوست دارید به دیگران در داشتن جسم و روحی سالم کمک کنید، متخصص تغذیه می تواند برای شما شغل مناسبی باشد .

انسان برای بقای خود نیازمند غذا میباشد. خوردن، یکی از نیازهای ذاتی بشر است. داشتن تغذیه مناسب به سلامت جسمی ،طول عمر وسلامت  روحی افراد کمک زیادی را خواهد کرد.

 

علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب کمک می کند. اصول‌ علم‌ تغذیه‌، رژیم‌ درمانی‌، ارزش‌ مواد غذایی‌ و شیوه ی  تغذیه‌ مناسب‌ از موارد مهم در علم تغذیه می باشند.

نوع‌ رژیم‌ غذایی‌ لازم‌ در بیماری‌های‌ مختلف‌ را رژیم‌ درمانی‌ مشخص‌ می‌کند. اصول‌ علم‌ تغذیه‌ بررسی‌ می‌کند که‌ چه‌ عملی روی‌ مواد غذایی‌ خورده‌ شده‌ انجام‌ می‌گیرد تا جذب‌ یا دفع‌ گردد.

ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و دیگر مواد مفید درون خوراکی ها را تعیین کرده و آنها را از لحاظ ارزش غذایی طبقه بندی می کند.

رسیدن به یک برنامه غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی علم تغذیه در نظر گرفت.

 

متخصص تغذیه برای گروه های مختلفی از مردم اعم از کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر متناسب با شریط و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه می نماید.

او برای آنها تعیین می کند از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان از آنها را روزانه مصرف کنند.

 

مکان هایی که مشغول هستند

متخصص تغذیه در مشهد

متخصص تغذیه که در محل هایی مثل کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند، از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کنند.

متخصص تغذیه باید به علم تغذیه اشراف کامل را داشته و از آخرین اطلاعات و دستاوردهای این حوزه آگاهی داشته باشد. او باید در کنار داشتن مهارت های ارتباطی مناسب، تاحدی با روانشناسی افراد آشنایی داشته تا برخورد مناسبی با مراجعان بتواند داشته و متناسب با وضعیت روحی و جسمی آنها، برنامه و رژیم غذایی شان را تهیه کند.

متخصصان تغذیه ای که در استخدام بیمارستان، شرکت یا کارخانه ای هستند، به صورت تمام وقت معمولا مشغول به کارند.

در مورد آنهایی که به طور مستقل بوده و دارای دفتر مشاور تغذیه (مطب) هستند ، تعیین ساعات کاری بر عهده خودشان است.

در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد متخصص تغذیه ارائه می شود.

وظایف متخصص تغذیه

ارائه توضیحات کافی در رابطه با مسائل مربوط به تغذیه و رژیم درمانی به مراجعان،شناسایی و ارزیابی نیازهای مراجعه کنندگان (برای بیماران توصیه ها و پیشنهادهای متخصص تغذیه بسیار کمک می کند.)

ارائه ی برنامه های غذایی مناسب به مراجعه کنندگان

ارزیابی اثرات برنامه های غذایی و تغییر آنها در صورت نیاز

صحبت کردن و انگیزه دادن به مراجعه کنندگان برای دنبال کردن برنامه های غذایی خود

تشخیص مشکلات تغذیه ای موجود در جامعه

تهیه برنامه های اجرایی برای برطرف کردن مشکلات تغذیه در جامعه

ارائه برنامه و دستورالعمل برای افزایش ارزش غذایی مواد غذایی

آگاهی از جدیدترین و به روزترین  اطلاعات و آخرین تحقیقات مرتبط

دانش و مهارت  مورد نیاز

علاقه زیاد به تغذیه و سلامت اشخاص جامعه

دانش کافی درمورد اثر رژیم های غذایی مختلف روی سلامت

مهارت های ارتباطی متناسب

توانایی توضیح و آموزش مباحث مختلف به تمام افراد در هر سطحی

داشتن توانایی و صبر برای ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر عادات غذایی و دنبال کردن رژیم غذایی

داشتن انعطاف در حوزه ی کاری (با هر فردی متناسب با شرایط و وضعیت او برخورد کند)

داشتن طرز تفکری بدور از هر نوع پیش داوری

آشنایی حدودی با روانشناسی افراد

داشتن حس مسئولیت پذیری ( زیرا کار متخصص تغذیه با سلامت جسم و روح انسان ها ارتباط دارد)

فرصت های شغلی و بازار کار متخصص تغذیه

متخصص تغذیه در مشهد

متخصص تغذیه می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز تحقیقاتی، کارخانجات تولید مواد غذایی و … استخدام شود. متخصص تغذیه می تواند کارهایی مثل تهیه رژیم برای ورزشکاران در باشگاه های ورزشی و کارگران در کارخانه ها را نیز انجام دهد.

متخصص تغذیه با داشتن تجربه ،سرمایه و شرایط مورد نیاز می تواند به طور مستقل دفتر مشاوره تغذیه راه اندازی کند.

شرایط تاسیس دفاتر کار مشاوره تغذیه و رژیم درمانی

آمار دقیقی از وضعیت بازارکار و استخدام متخصص تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. با توجه به اهمیت داشتن  تغذیه و تاثیر آن بر سلامت، مسایل مربوط به درمان چاقی و لاغری، لزوم رعایت رژیم های غذایی در بیماران و … برای افراد متفاوت  جامعه، پیش بینی می شود بازارکار مناسبی پیش روی متخصص تغذیه باشد.

 

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است

پیش بینی ها در آمریکا نشان می دهد میزان استخدام  دراین شغل بین سال های۲۰۱۰  تا ۲۰۲۰ ، رشد۲۰  درصدی خواهد داشت. در صورتی که متوسط این رشد برای همه مشاغل۱۴  درصد است.

در استرالیا  در بازه زمانی۵  سال گذشته میزان استخدام دراین شغل  رشد۳۱٫۳  درصدی داشته و در آینده رشد خوبی برای آن پیش بینی شده است.

 

درآمد متخصص تغذیه

متخصص تغذیه در مشهد

اطلاعات دقیقی از مقدار دقیق درآمد متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نیست. آن دسته از این متخصصان که در بخش های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند.

 

نقش متخصص تغذیه   چیست

نقش بهترین متخصص در این است که با شناخت مواد مغذی بدن یا ارزیابی بدن فرد  و تشخیص مشکلات غذایی مربوط به نیازهای تغذیه فرد بهترین برنامه غذایی را برای  فرد ارائه دهد در اینجا به برخی از نقش های متخصص تغذیه اشاره شده است

-دادن برنامه  مناسب مواد مغذی بیمار بر اساس شرایط پزشکی

-متخصص باید رفتارها و عادت های خوردن بیمار را بهبود ببخشد

– کمک به کنترل هر نوع اختلال در خوردن و ترکیب انواع غذاها و کالری ها در رژیم غذایی بیمار

-دادن رژیم های مختلف به ورزشکاران بر اساس سطح تمرین

وظایف متخصص تغذیه

متخصص تغذیه در مشهد

  • ارائه توضیحات کافی در مورد مسائل مربوط به تغذیه و رژیم درمانی به مراجعان
  • شناسایی و ارزیابی نیازهای مراجعان (برای بیماران توصیه های پزشک معالج به متخصص تغذیه بسیار کمک می کند.)
  • تهیه و ارائه برنامه های غذایی مناسب به مراجعان
  • ارزیابی اثرات برنامه های غذایی و تغییر آنها در صورت لزوم
  • صحبت کردن و انگیزه دادن به مراجعان برای دنبال کردن برنامه های غذایی خود
  • تشخیص مشکلات تغذیه ای موجود در جامعه
  • تهیه برنامه های اجرایی برای رفع مشکلات تغذیه در جامعه
  • ارائه برنامه و دستورالعمل برای افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی
  • آگاهی از جدیدترین اطلاعات و آخرین تحقیقات مرتبط

    مهارت و دانش مورد نیاز

 

  • علاقه زیاد به تغذیه و سلامت افراد
  • دانش کافی درباره اثر رژیم های غذایی مختلف روی سلامت
  • مهارت های ارتباطی مناسب
  • توانایی توضیح و آموزش مباحث مختلف به همه افراد در هر سطحی
  • داشتن صبر و توانایی ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر عادات غذایی و دنبال کردن رژیم غذایی
  • داشتن انعطاف در کار (با هر فردی متناسب با شرایط و وضعیت او برخورد کند)
  • داشتن طرز تفکری بدور از هر گونه پیش داوری
  • آشنایی نسبی با روانشناسی افراد
  • داشتن مسئولیت پذیری ( زیرا کار متخصص تغذیه با سلامت جسم و روح انسان ها ارتباط دارد)

 

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل

در برخی مشاغل، افراد تحصیلات مرتبط با کار خود را نداشته و بیشتر از طریق تجربه کار خود را انجام می دهند. برای متخصص تغذیه در کشور ما هم همینطور است. به عنوان مثال تعدادی از متخصصان تغذیه، پزشکان عمومی یا متخصص غیرمرتبط هستند. ولی علاقه مندانی که می خواهند به صورت تخصصی و حرفه ای وارد این شغل شوند، می توانند در رشته علوم تغذیه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنند. البته پزشکان عمومی علاقه مند هم می توانند با گذراندن دوره تخصصی علوم تغذیه، به صورت حرفه ای وارد این شغل شوند.

فرصت های شغلی و بازار کار متخصص تغذیه

متخصص تغذیه می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز تحقیقاتی، کارخانجات تولید مواد غذایی و … استخدام شود. او می تواند کارهایی مانند تهیه رژیم برای ورزشکاران در باشگاه های ورزشی و کارگران در کارخانه ها را نیز انجام دهد. با داشتن سرمایه، تجربه و شرایط لازم می تواند به طور مستقل دفتر مشاوره تغذیه راه اندازی کند. برای دیدن این شرایط روی لینک زیر کلیک کنید :

شرایط تاسیس دفاتر کار مشاوره تغذیه و رژیم درمانی

آمار دقیقی از وضعیت بازارکار و استخدام متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. با توجه به زیاد شدن اهمیت تغذیه و تاثیر آن بر سلامت، مسایل مربوط به درمان چاقی و لاغری، لزوم رعایت رژیم های غذایی در بیماران و … برای افراد مختلف جامعه پیش بینی می شود بازارکار مناسبی پیش روی متخصصان تغذیه باشد.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام متخصصان تغذیه بین سال های2010  تا 2020 ، رشد20  درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل14  درصد می باشد.

استرالیا – در بازه زمانی سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد31.3  درصدی داشته و در آینده رشد خوبی برای آن پیش بینی شده است.

درآمد متخصص تغذیه

اطلاعات دقیقی از میزان درآمد متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. آن دسته از این متخصصان که در بخش های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. آنهایی نیز که در بخش خصوصی فعالیت می کنند، با توجه به سطح تحصیلات، میزان تجربه، مهارت و کیفیت کار خود، درآمدهای متفاوتی دارند.

 

درآمد کارشناس تغذیه در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل53.250  دلار (برای همه مشاغل33.840  دلار) در سال 2010 و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 54.100 دلار بوده است.

استرالیا –  متوسط درآمد سالانه متخصصان تغذیه69.000  دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – درآمد متوسط سالیانه این شغل برای افراد تازه کار بین32.500  تا42.500  دلار، برای افراد باتجربه حدود52.500  دلار و برای افراد دارای تخصص عالی61.500  دلار می باشد.

شخصیت های مناسب این شغل

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند.
یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد.
شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است.
البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

ادامه.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند

و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند.
اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند،
عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

تغذیه

نیاز انسان به خوراک یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می‌باشد.

احتیاج به خوراک دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن خوراک و رفع گرسنگی کوشش کند.

تغذیه صحیح رشد را میسر می‌سازد، به تندرستی و طول عمر می‌انجامد و با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری می‌گردد.

غذای انسان باید شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی، ویتامین و آب باشد تا رشد و سلامت یاخته‌های بدن تأمین شود.

این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل می‌کنند قابل جذب می‌شوند و برای تأمین نیازهای حیاتی مورد استفاده یاخته‌های بدن قرار می‌گیرند. و ضامن بقا هستند.

 

تغذیه سالمندان

پیرشدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیت‌های فیزیکی و افزایش بیماری‌های مزمن همراه می‌شود و به نظر می‌رسد

که بهبود تغذیه تا حد زیادی قادر است از این مشکلات پیشگیری کند یا آن‌ها را تخفیف دهد.

به همین دلیل یکی از مسائل مهم سالمندان، مسائل پزشکی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه آنهاست.

با افزایش سن، نیاز آن‌ها به انرژی کاهش یافته و تمایل به مصرف غذا کمتر می‌شود.

در این حال اگر انتخاب غذا درست صورت نگیرد، میزان دریافت مواد مغذی ضروری در آن‌ها پایین‌تر از حد مطلوب خواهد بود

. عوامل مؤثر در ایجاد مشکلات تغذیه‌ای سالمندان بدین شرح می‌باشند:

  1. عوامل جسمانی: مانند کاهش کل انرژی مورد نیاز، بیماری‌های مزمن، بی‌اشتهایی، تغییر حس چشایی، خرابی دندان‌ها، بی‌تحرکی، ناتوانی جسمی، مشکلات گوارشی، تداخلات دارویی یا تداخل غذا و داروها
  2. مشکلات روحی و روانی: افسردگی، تنهایی، از دست دادن همسر
  3. مشکلات اقتصادی: درآمد کم، کمبود امکانات برای تهیه و طبخ غذای مناسب و زندگی در آسایشگاه

نیازهای تغذیه‌ای سالمندان میزان انرژی مورد نیاز:

با افزایش سن میزان نیاز به انرژی کاهش می‌یابد که می‌تواند به دلیل کاهش فعالیت جسمی، کاهش توده عضلانی و فعال بدن باشد. در صورت دریافت مازاد بر نیاز انرژی مشکلات و عوارضی مانند چاقی، فشارخون، بیماری‌های قلبی‌عروقی

برای سالمند ایجاد می‌شود. میزان نیاز به انرژی برای هر سالمند متفاوت بوده و براساس وزن،

قد، شرایط فیزیکی و سلامتی وی محاسبه می‌شود.

میزان پروتئین مورد نیاز سالمندان: با افزایش سن علاوه بر کاهش توده عضلانی، ذخیره پروتئینی بدن نیز کاهش می‌یابد

و میزان نیاز به پروتئین با افزایش سن نه تنها کاهش نیافته بلکه ثابت مانده یا افزایش می‌یابد.

به ویژه در صورت ابتلا به بیماری‌ها یا عفونت‌ها که این مسئله بسیار مهم می‌باشد.

توصیه می‌شود چهل تا شصت درصد از انرژی دریافتی روزانه سالمندان از پروتئین‌ها به ویژه پروتئین‌های با کیفیت بالا تأمین شود.

تغذیه کودکان و نوجوانان

از دو سالگی به بعد، اصول تغذیه برای کودکان با اصول تغذیه برای افراد بالغ مشابه است،

کودک همانند افراد بالغ نیاز به میزان معینی درشت‌مغذی شامل کربوهیدرات، پروتئین و چربی و میزان معینی ریزمغذی شامل مواد

معدنی و ویتامین دارد. این میزان بر حسب میزان کالری مورد نیاز کودک با توجه به سن، قد، وزن و جنسیت او قابل محاسبه است.

عدم دریافت کافی هر کدام از مواد مغذی لازم ممکن است اختلالات و مشکلاتی را ایجاد کند که با مصرف مواد مغذی دیگر جبران نمی‌شود.

بنابراین پدران، مادران و مراکز آموزشی با گروه‌های غذایی اصلی[۴] و میزان مورد نیاز روزانه آشنایی داشته باشند

و تا حدی آنها را به کودکان هم در عمل و هم در گفتار یاد بدهند. روش‌های درست تغذیه باید هر چه زودتر به

کودکان آموخته شود تا به رشد و سلامت آن‌ها کمک نماید و انرژی لازم برای فعالیت‌های علمی و هنری و ورزش‌های مورد علاقه‌شان را به دست آوردند.

پایش رشد کودکان

از سال ۱۹۷۷ پزشکان اطفال و پیراپزشکان از نمودارهای رشد استفاده می‌کنند. نمودارهای رشد برای دختران و پسران و برای سنین صفر تا دو سال و دو سال به بالا بر حسب قد، وزن، پیرامون سر و همچنین نمایه توده بدنی استفاده می‌شود.

این نمودارها ترکیبی از منحنی‌های بر حسب درصد توزیع فراوانی هستند

که نشان می‌دهد کودک در سن مشخص نسبت به دیگر بچه‌ها در همان سن چه وضعیتی دارد. اینکه کودک روی کدام منحنی درصد قرار دارد از اهمیت کمتری برخوردار است نسبت

یه اینکه روند رشد کودک چگونه است. لذا از بدو تولد پزشک اطفال، والدین و یا مراکز آموزشی باید اطلاعات قد و وزن کودک را در سنین مختلف پایش کنند تا از روند طبیعی رشد همواره مطلع باشند.

امروزه برخی نرم‌افزارهای اینترنتی این امکان را ایجاد کرده‌اند تا به راحتی و با دقت بتوان کار پایش را انجام داد.

تغذیه افراد بالغ

دوره رشد نرمال فیزیکی انسان در حدود ۱۸ تا ۲۰ سالگی کامل می‌شود. پس از آن، هر فرد با توجه به سوخت و ساز (متابولیسم) و میزان فعالیت بدنی روزانه‌ای که دارد انرژی می‌سوزاند. انرژی مورد نیاز بدن از مصرف مواد غذایی (تغذیه) تامین می‌شود.

اگر میزان انرژی دریافتی از غذا ها با میزان انرژی مصرفی تعادل نداشته باشد، به مرور منجر به اضافه وزن و یا کاهش وزن می‌شود. بنابراین یکی از اصول اصلی سلامت و تناسب اندام ایجاد تعادل در انرژی دریافتی و انرژی مصرفی است.

یکی دیگر از اصول تغذیه مفهوم «هرم غذایی» است.

از سال ۱۹۱۶ سازمان غذا و داروی آمریکا ایده‌ی گروه‌بندی خوراکی‌ها مطرح کرد.

در گذر زمان و با دانش جدید و به منظور ساده کردن درک آن برای همه، مباحثی مانند هرم غذایی شکل گرفت و اخیراً جای خود را به «بشقاب من» یا MyPLate داده است.

ولی مفهوم کلی همیشه یکی بوده است؛ قرار دادن خوراکی‌های مشابه در یک گروه و تعیین میزان مناسبی که یک فرد باید در روز و یا هفته از هر کدام مصرف کند.

سوخت و ساز بدن هر فرد با دقت قابل قبولی بر حسب قد، وزن، سن و جنسیت او قابل محاسبه است و انرژی کل مصرفی (Total Energy Expenditure) نامیده می‌شود.

میزان انرژی مورد نیاز بدن باید حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از منابع کربوهیدراتی، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از منابع پروتئین و ۲۵ تا ۳۰ درصد از منابع چربی‌های خوب و مفید تامین شود.

سوءتغذیه

سوءتغذیه نوعی بیماری به‌شمار می‌آید که به علت مصرف ناکافی یا بیش از اندازهً یک یا چند مادهٔ غذایی بروز می‌کند.

در بسیاری از کشورهای در حال توسعه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مربوط به تغذیه قحطی و کمبود

مواد غذایی لازم برای سوخت‌وساز بدن است. با این وجود، سوءتغذیه در همهٔ کشورهای

جهان با نمودهای گوناگون چون چاقی، بدخوری یا کم‌خوری دیده می‌شود. بر پایه آمار سازمان بهداشت

جهانی، سوءتغذیه بزرگ‌ترین عامل مرگ‌ومیر کودکان است.

از مهم‌ترین دلایل سوءتغذیه در جهان می‌توان کمبود مواد غذایی و کیفیت نامناسب آن‌ها را نام برد.

قحطی‌ها، کمبود آب و خشکی، جنگ‌ها و آفات محصولات کشاورزی موجب تشدید این دو مورد می‌شوند.

افزایش جمعیت، گسترش بیابان‌ها، فقر و رژیم غذایی نادرست به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز نقش ایفا می‌کنند.

باید توجه داشت که خود سوءتغذیه موجب بروز بیماری‌ها و اختلالاتی در سیستم ایمنی و گوارش بدن می‌شود

که جذب برخی از مواد غذایی لازم برای متابولیسم بدن را دچار مشکل می‌کند. از طرفی دیگر، پرخوری،

بدخوری و حتی رژیم‌های سخت لاغری می‌توانند موجب سوءتغذیه شوند.

ادامه..

در کشورهای در حال توسعه، سوءتغذیه موجب بیماری‌هایی چون آنمی، کواشیورکور، راشیتیسم،

یا کوری (به علت کمبود ویتامین آ) می‌شود. طبق آمار سال ۲۰۰۴ یونیسف، کمبود آهن در نوزادان

بین ۶ تا ۲۴ ماه ۴۰ تا ۶۰٪، و کمبود ید ۱۰ تا ۱۵٪ بر رشد مغز و هوش تأثیر می‌گذارد. به علاوه، کمبود آهن

و ید موجب به دنیا آمدن سالانهٔ ۱۸ میلیون نوزاد دچار عقب‌ماندگی ذهنی شده، و کمبود ویتامین

آ مرگ سالانهٔ یک میلیون کودک را به همراه دارد.

کاهش بهره هوشی کودکان

کاهش توانمندی جسمی و کاهش قدرت تولید بدنبال آن

کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی

تغییرات رفتاری (بی‌حسی، بی‌تفاوتی، تحریک‌پذیری و…)

به‌طور کلی انواع سوء تغذیه توانمندی و کارآئی کشورها را کاهش می‌دهد و موجب فقر و تشدید سوء تغذیه می‌گردد.

در صورتی که چرخه شوم سوء تغذیه شکسته نشود انسان‌ها به دلیل کاهش توانمندی‌های جسمی و ذهنی

قدرت تولید ندارند فقر پایدار می‌ماند و زنجیره معیوب سوء تغذیه و فقر روند توسعه کشورها را به مخاطره می‌اندازد.

با در نظر گرفتن هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم سوء تغذیه کودکان بر اساس شیوع ۱۵ درصدی سوء تغذیه کودکان در سال ۱۳۷۴ سوء تغذیه سالانه ۵۶۵۲ میلیون دلار به کشور ضرر و زیان زده‌است.

ادامه..

متخصص تغذیه در مشهد

در ترکیب شیمیایی بدن یک انسان بالغ حدود ۶۵٪ آب ۳۰٪ مواد آلی(گلوسیدها ۶٪ لیپید‌ها ۱۲٪ پروتیین ها ۱۷٪) و ۵٪ درصد مواد معدنی وجود دارد.برای ادامه حیات باید مولکولهای سازنده سلولها مرتبا نو و تجدید شوند پس با اینکه حدود ۴۵ نوع ماده مغذی ضروری در بدن سنتز نمیشود

انسان شدیداً به خوردن غذا نیازمند است و عواملی چون بیماری،رشد،حرکت،فعالیتهای جسمانی و….موجب میشوند

که نیاز انسان به غذا افزایش پیدا کند از آنجا که علم تغذیه از علوم دیگر مستقل نیست

و خود از شیمی و فیزیولوژی سرچشمه گرفته است، با علوم دیگری چون زیست شناسی،میکروب شناسی،پزشکی،زیست شیمی،ژنتیک و….

نیز ارتباط دارد. دانشمندان و کشفیات آنها: *پایه گذار و پدر علم تغذیه آنتوان لاوازیه(اواخر قرن ۱۸) میباشد.

وی معتقد بود که مواد آلی در بدن با تولید CO2 و گرما اکسیده میشوند.

  • فورکوروی، بافت چربی و نوعی کلسترول صفراوی را کشف کرد و سه محصول حیوانی را برا اساس میزان نیتروژن آنها از هم تمیز داد.
  • شیل، اسید سیتریک، اسید تارتاریک،اسید لاکتیک را کشف کرد.
  • مولدر؛ اصطلاح پروتئین را ابداع کرد.
  • گلود برنارد، گلوکز خون را کشف کرد.
  • آتواتر اولین دستگاه گرماسنج را ساخت.
  • فولین، تحقیقات زیادی روی سوخت و ساز پروتئین ها انجام داد و دو نوع سوخت و ساز پروتئینی را مشخص نمود که عبارتند از: اندوجنوز یا سوخت و ساز پروتئینهای بافتی و اگزوجنوز یا سوخت و ساز پروتئینهای رژیم غذایی.

فانک؛ نام ویتامین را برای مواد غذایی فرعی پیشنهاد کرد.

منبع ویکی پدیا..


برای شما..

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *