دسته‌بندی نشده

مضرات لبنیات

مضرات لبنیات

مضرات لبنیات

خوردن لبنیات برای رشد و تراکم استخوان‌ها ضروری است اما گاهی اوقات نخوردن لبنیات هم میتواند عواقب خوبی داشته باشد! با شیرازیاب همراه شوید تا مضرات لبنیات مورد بررسی قرار دهد. و چند مورد از اتفاقات خوب و بدی که در صورت نخوردن لبنیات برای شما رخ می‌دهد را بررسی کنیم.

در این مطلب به مواردی اشاره می‌کنیم که بدون شک باعث تعجب شما خواهد شد. در ادامه ببینید که آیا واقعاً شیر به نفع بدن‌تان است یا نه و با حذف آن از رژیم غذایی‌تان، انتظاری چه چیزی را باید داشته باشید؟

توجه توجه

باتوجه به اینکه مطالب اشاره شده به سلامتی دوستان ارتباط دارد.تمام مطالب به لینک مرجع پیوند خورده است

شاد و موفق و پیروز باشید

مضرات لبنیات

مضرات لبنیات

 

مضرات لبنیات در طب سنتی

افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند و قادر به مصرف شیر نیستند یا کسانی که درد مفصلی دارند و با مصرف ماست، دردشان تشدید می‌شود، می‌توانند برای تامین بخشی از کلسیم مورد نیاز بدن از کشک استفاده کنند.

اصول مصرف لبنیات در طب سنتی

همان‌گونه که امروزه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی درباره خواص تغذیه‌ای و درمانی شیر و فرآورده‌های آن نظرات مختلفی ارائه می‌دهند، در طب سنتی نیز براساس نوع مزاج فرآورده لبنی و طبع افراد، توصیه‌های غذایی زیادی شده اما یکی از سردرگمی‌های مردم درباره توصیه‌های طب سنتی درخصوص لبنیات این است که در برخی منابع قدیمی، مصرف فرآورده‌هایی چون شیر، ماست و دوغ به‌طور کلی منع شده است.

دکتر نازلی نمازی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو انجمن تحقیقات طب سنتی ایران، ضمن اشاره به این موضوع که این قبیل توصیه‌ها صحت علمی ندارد و نباید آن را اجرا کرد، به بررسی شیر و تعدادی از فرآورده‌های لبنی همچون ماست و دوغ و کشک از دیدگاه طب سنتی می‌پردازد و به این سوال پاسخ می‌دهد که طب سنتی برای تامین کلسیم بدن، از میان فرآورده‌های لبنی مصرف کدام فرآورده را بیشتر توصیه می‌کند.

شیر چه حیوانی مناسب‌تر است؟

بهترین شیر، شیر گاو جوان، چاق و سالم است که در مراتع چریده باشد و آن شیر، طعم و بوی نامطبوع نداشته باشد. دکترنمازی ضمن اشاره به این موضوع می‌گوید: از نظر این که شیر چه حیوانی برای انسان مناسب‌تر است، باید گفت شیر حیوانی که مدت حاملگی آن نزدیک به مدت زمان بارداری انسان باشد، از نظر تغذیه مناسب‌تر است. شیر گاو که مدت بارداری آن همچون انسان 9 ماه است، برای تغذیه بخصوص اطفال مناسب‌تر بوده، در درجه بعد شیر بز و سپس شیر گوسفند مفید است. این متخصص می‌افزاید، شیر گاو برای شکل‌گیری و استحکام استخوان‌ها، بهبود علائم پیش از قاعدگی، داشتن ناخن و دندان و موی سالم‌تر، کنترل دیابت نوع دو و پیشگیری از سرطان پستان و روده بزرگ بسیار مفید است و از نظر طب سنتی در افراد گرم مزاج، اشتها آور و چاق‌کننده است و سبب لینت مزاج و رفع یبوست می‌شود.

مصلح چیست؟

این پژوهشگر طب سنتی پاسخ می‌دهد: مصلح، خوراکی است که مزاج خوردنی یا آشامیدنی را اصلاح می‌کند یعنی اگر همراه با غذایی مصرف شود، ضرر آن خوراکی را رفع می‌‌کند یا به اثر بیشتر آن کمک یا قوت آن را حفظ می‌‌کند. این متخصص در پاسخ این پرسش که شیر در چه کسانی سبب تشدید ناراحتی می‌شود، می‌گوید: بیماران با مشکلات طحال، مبتلایان التهاب کبد، مبتلایان صرع، کسانی که تپش قلب و معده ضعیف دارند و افراد دچار بیماری‌های ناشی از سوء مزاج بلغمی از جمله دردهای مفصلی، سردرد و ضعف اعصاب، نباید در مصرف شیر زیاده‌روی کنند. به توصیه دکتر نمازی، مصرف همزمان شیر با گوشت، تخم مرغ، ماهی، میوه (به صورت شیرموز) و خوراکی‌های ترش و شور زیان‌آور است، ضمن این که مصرف غذا بلافاصله پس از نوشیدن شیر و خوابیدن به دنبال آن توصیه نمی‌شود.

مصرف چه ماستی توصیه می‌شود؟

از دیدگاه طب سنتی بهترین ماست، ماستی است که از شیر تازه گاو تهیه شده باشد. به گفته دکتر نمازی، طبیعت ماست، سرد و ‌تر است و هر چه ترش‌تر و رقیق‌تر باشد، ‌سردی و تری آن زیادتر میشود. مصلح ماست، مربای زنجبیل، زنیان، نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون، سیاه دانه و پونه است. این پژوهشگر می‌افزاید، برای رفع سردی ماست به آن فلفل اضافه نکنید، زیرا ترکیب حاصل از آن برای بدن مضر است. چون ماست سبب افزایش رطوبت بدن می‌شود، برای افراد لاغری که تمایل به افزایــش وزن دارنــــد در کنار دیگر توصیه‌های غذایی می‌تواند مناسب باشد. همچنین برای کاهش تشنگی و تقویت نیروی جنسی گرم مزاجان گزینه مناسبی است.

دکتر نمازی ضمن اشاره به این که ماست دیر هضم است و مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و افرادی که معده سرد دارند مناسب نیست، می‌گوید: مصرف همزمان ماست با گوشت یا ماهی برای همه بخصوص مبتلایان دردهای مفصلی مناسب نیست و می‌تواند سبب تشدید بیماری شود، ضمن این که مداومت بر مصرف همزمان گوشت یا ماهی با ماست به دلیل تولید بلغم می‌تواند احتمال ابتلا به لک و پیس را افزایش دهد. به گفته این پژوهشگر، یکی از منابع غنی کلسیم‌دار، ماست چکیده است. طبیعت ماست چکیده گرم و‌ تر است و مصلح آن مغز گردو، آویشن، عسل و نعناع خشک است. افرادی که با مصرف ماست و شیر، درد مفصلی‌شان تشدید می‌شود، می‌توانند از ماست چکیده به همراه مصلح استفاده کنند.

طب سنتی درباره کشک چه نظری دارد؟

یکی از مواد غذایی که در طب سنتی برای حفظ سلامت استخوان به آن اشاره شده، کشک است. افرادی که تحمل لاکتوز (قند شیر) را ندارند و قادر به مصرف شیر نیستند یا کسانی که درد مفصلی دارند و با مصرف ماست، دردشان تشدید می‌شود، می‌توانند برای تامین بخشی از کلسیم مورد نیاز بدن از کشک به صورت کاله جوش (ترکیب کشک، پیاز داغ، نعناع و گردو) استفاده کنند. به دلیل آن که نسبت کلسیم به فسفر کشک مناسب است، می‌تواند در پیشگیری از پوکی استخوان و جلوگیری از پیشرفت آن موثر باشد.

دوغ چطور؟

دکتر نمازی ادامه می‌دهد، در برخی مناطق ایران، دوغ را با پونه استفاده می‌کنند. پونه، نعناع، کرفس، جعفری و زیره گیاهانی هستند که می‌توانند باعث جذب بیشتر کلسیم شوند. در کتب طب سنتی آمده است این گیاهان می‌توانند سبب تقویت سلول‌های استخوان‌ساز شوند. به توصیه این پژوهشگر طب سنتی، افراد با مزاج سرد بخصوص سرد و تر، باید لبنیات را همراه مصلح مصرف کنند و افرادی که به هر دلیل قادر به مصرف شیر و ماست نیستند، از سایر منابع کلسیم‌دار مانند کشک و ماست چکیده استفاده کنند.

منبع: jamejamonline.ir

مضرات لبنیات برای معده

به‌خلاف آنچه در تبلیغات و در قالب توصیه‌های عمومی نظام سلامت جامعه به‌صورت گسترده تبلیغ می‌شود مبنی بر “لزوم مصرف روزانه و مستمر شیر و لبنیات” مصرف لبنیات برای برخی افراد نه‌تنها هیچ ضرورتی ندارد بلکه می‌تواند مضر و باعث ایجاد عوارض شدیدی در این افراد شود!

در ادامه افرادی را که نباید لبنیات مصرف کنند نام برده‌ایم:

ــ افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند و یبوست دارند

ــ افرادی که سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا دارند

ــ افرادی که نفخ معده و باد روده دارند

ــ افرادی که میکروب معده دارند

ــ افرادی که لک سفید “برص” روی پوست خود دارند

ــ زنانی که عفونت و ترشح زنانگی دارند

ــ زنانی  که کیست تخمدان دارند

ــ زنانی که درد قاعدگی و شکم‌درد دارند

ــ زنانی که دیر به دیر قاعده می‌شوند

ــ زنانی که سزارین شده‌اند باید مصرف ماست و دوغ را به حداقل برسانند

ــ بچه‌هایی که شب‌ادراری دارند

ــ افرادی که صرع “تشنج” دارند

ــ افرادی که افسردگی و ناراحتی اعصاب دارند

ــ افرادی که پر‌خواب هستند

ــ افرادی که فراموشکار هستند

ــ افرادی که لرزش بدن “سر، دست، پا، گردن” دارند

ــ افرادی که نفس‌تنگی، آسم و سینوزیت دارند

ــ افرادی که زیاد عرق می‌کنند

ــ افرادی که کم‌کاری تیروئید دارند

 

مضرات لبنیات سنتی

طبق پژوهش یک تحقیق کشوری، میانگین 20 درصد از سهم شیر  مورد استفاده مردم از شیرهای فله‌ای و  محلی است. این در شرایطی است که نه سازمان دامپزشکی و نه سازمان ملی استاندارد و نه وزارت بهداشت بر لبنیات سنتی رسیدگی نمی کند و سلامت آنها نیز مورد تایید این مراجع نیست.

 

مضرات لبنیات پاستوریزه

دکتر ذرین آذر: کشورهای اسکاندیناوی که بیش از دیگران شیر و مواد لبنی مصرف می‌کنند، بیشترین میزان پوکی استخوان را نیز دارند. شیر در تولید جوش‌های صورت، چاقی، اضافه وزن، بیماری‌های قلب و عروق، ایجاد کم خونی در نوزادان، التهابات روده‌ای، بیماری کولیت از انواع اولسروز و بیماری کروتز، بیماری‌های خودایمنی و بسیاری از بیماری‌های دیگر نقش دارد.

 اکثر متخصصان ، مصرف شیر گاو یا گوسفند را برای کودکان و بزرگسالان توصیه می کنند و آن را موجب جلوگیری از پوکی استخوان می دانند. با این حال، برخی متخصصان، با این توصیه مخالف اند و شیر حیوانات را عامل بروز بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت، پوکی استخوان، چاقی، انسداد عروق قلب  و مشکلات گوارشی می دانند.

دکتر زرین آذر، متخصص گوارش و تغذیه، در زمره مخالفان مصرف شیر، به ویژه شیر پاستوریزه و هموژنیزه، است و به جای آن، مصرف سبزی ها و میوه های تازه را توصیه می کند. مطلب وی را که در وبسایت اش منتشر ساخته، در زیر بخوانید:در گذشته‌ای نه چندان دور و پیش از ابداع دامداری‌های صنعتی و تولید انبوه، گاوها را در فضاهای سیمانی و آهنی تنگ و دربسته و به دور از نور آفتاب، در حالی‌ که در مدفوع و ادرار خود غوطه می‌خورند و غذاهای مصنوعی و نامناسب آغشته به انواع آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌های حاصل از مهندسی ژنتیک، به خوردشان نمی‌دادند، بلکه آنها را در مراتع و مرغزارها نگهداری می‌کردند تا زیر نور آفتاب به چرای غذای طبیعی خود مشغول شوند.

این گاوها به طور طبیعی از علوفه تغذیه می‌کردند، به طور طبیعی تولیدمثل می‌کردند و به طور طبیعی به فرزندان خود تا سن رشد، شیر می‌دادند و به طور طبیعی رشد و زندگی می‌کردند. در نتیجه اگر انسان شیر و گوشت آنها را گاه‌گاه مصرف می‌کرد، کیفیت دیگری داشت و از مضرات و خطرات امروزین خود برای سلامت انسان و محیط‌زیست عاری بود. در آن زمان کشاورزان و دامداران ترجیحا شیر گاو را برای پرورش گوساله‌ها به‌کار می‌بردند، نه آنکه گوساله‌ها را در بدو تولد، از مادر جدا و گوساله را با شیر مصنوعی تغذیه و شیر مادر را برای فروش به بازار عرضه کنند. شیر در آن زمان‌ها پاستوریزه و هوموژنیزه نمی‌شد، تحت پروسه‌های مختلف قرار نگرفته چیزی از آن کم و به آن اضافه نمی‌شد. شیر و مشتقات آن به میزان امروزی به طور روزمره و روزی چندبار در غذای انسان مصرف نمی‌شد. با آغاز و توسعه دامداری صنعتی و نگهداری گاوها در نامطبوع‌ترین و ناسالم‌ترین وضعیت برای تولید انبوه شیر برای فروش و سود بیشتر، ناگهان تبلیغات دامنه‌داری نیز برای تبلیغ فواید مصرف شیر همه جا را فراگرفت. مردم در سراسر دنیا به مصرف شیر و محصولات مختلف آن ترغیب شدند، چرا که محصولات تولید انبوه دامداری‌های صنعتی باید به فروش رسد. پس از آن شیر و مشتقات آن به طور روزمره و روزی چند نوبت به اشکال مختلف در غذای روزمره انسان‌ها جای گرفت. اما این تبلیغات دامنه‌دار حقیقت پشت پرده چگونگی نگهداری و پرورش دام‌ها و پروسه تولید شیر تا هنگام عرضه آن به بازار و تاثیری که این پروسه در کیفیت شیر تولید‌شده و اثرات مضر آن در سلامت انسان دارد را پنهان نگه داشته و می‌دارند. بگذارید برخی از این موارد زیانبار را بررسی کنیم:

امروزه دو فرآیند مختلف با نام پاستوریزه کردن و هوموژنیزه کردن را روی شیر انجام می‌دهند. روش پاستوریزه کردن شیر در سال ۱۸۸۶ میلادی ارایه شد اما سال‌ها طول کشید تا توسط تبلیغات دامنه‌دار به‌عنوان یک روش قابل قبول برای مصرف‌کنندگان پذیرفته شود. این روش با عنوان از بین بردن باکتری‌های زیانبار عرضه شد، هرچند مهم‌تر از آن برای طولانی کردن تاریخ مصرف و جلوگیری از ترش شدن شیر صورت گرفته و می‌گیرد. دلیل اینکه شیر به مدت دو تا سه هفته در یخچال قابل نگهداری است، نتیجه پاستوریزه کردن آن است.

برای پاستوریزه کردن شیر، آن را مدت کوتاهی تحت حرارت حدود ۷۵ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهند و سپس به‌سرعت سرد می‌کنند. امروزه روش دیگری از پاستوریزه کردن به نام فوق حرارت یا اولتراهیت در مورد شیر اجرا می‌شود که در آن شیر تحت حرارت‌های بسیار بالا (بین ۱۳۸ تا ۱۵۲درجه سانتی‌گراد) قرار می‌گیرد. این فرآیند بر تاریخ مصرف شیر تا بیش از شش‌ماه می‌افزاید. تحقیقات نشان می‌دهد شیر پاستوریزه نیز عاری از میکروب نیست و در حقیقت میکروباکتریوم اویوم (mycrobacterium) که بسیاری آن را عامل بیماری کروتز می‌دانند، در شیر پاستوریزه به فراوانی یافت می‌شود. پاستوریزه کردن باعث تغییر شکل ساختمانی شیر می‌شود و پروتئین‌های حساس، آنزیم‌ها و بسیاری از ویتامین‌ها و موادمعدنی موجود در شیر را از بین می‌برد. پروتئین Whey و همچنین ایمونوگلوبولین‌های موجود در شیر، در اثر پاستوریزه شدن از بین می‌رود. پروتئین دیگر موجود در شیر یعنی کازیین نیز ممکن است در فرآیند پاستوریزه فوق حرارت دچار تغییرات ساختمانی شود. آنزیم‌های موجود در شیر مانند لیپاز نیز در اثر پاستوریزه شدن، تغییر شکل می‌دهند و غیرفعال می‌شوند. باکتری‌های مفید موجود در شیر نیز در اثر پاستوریزه شدن از بین می‌روند.

ویتامین‌ها و موادمعدنی موجود در شیر در اثر پاستوریزه شدن از بین می‌روند یا تغییر ساختمان می‌دهند. مثلا ساختمان کلسیم تغییر می‌کند و به کلسیم غیرقابل حل تبدیل می‌شود.

لاکتوز یا قند شیر نیز هنگام پاستوریزه شدن تغییر شکل می‌دهد و به بتالاکتوز تبدیل می‌شود. بتالاکتوز دارای متابولیسمی متفاوت است و به سرعت جذب بدن می‌شود و باعث ایجاد گرسنگی کاذب، اختلال در متابولیسم و در نتیجه آن ایجاد بیماری دیابت و چاقی می‌شود. امروزه فرآیندی به نام هوموژنیزه کردن نیز روی شیر انجام می‌شود. شیر در این فرآیند با فشار بسیار زیاد (صدها تا هزار برابر فشار اتمسفر) از سوراخ‌های بسیار ریزی عبور می‌دهند. این کار باعث شکستن گلبول‌های چربی و در نتیجه تعلیق و حفظ آن در مایع می‌شود و از تجمع آن در سطح بالایی شیر به شکل خامه یا سرشیر جلوگیری می‌کند.

برخی پزشکان از جمله دکتر «کورت استر» هوموژنیزه کردن شیر را عامل گرفتگی رگ‌ها و بیماری قلبی می‌دانند. هنگام هوموژنیزه کردن شیر، تغییرهای ساختمانی در گلبول‌های چربی و پروتئین ایجاد می‌شود و سلول‌های چربی توسط مولکول‌های کازیین محاصره می‌شود و ترکیب جدیدی از چربی پوشیده شده توسط مولکول‌های کازیین پدید می‌آید. تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که این ترکیب جدید آلرژی‌زاست و به همین دلیل شیر را بزرگ‌ترین عامل آسم، آلرژی، سینوزیت و حساسیت‌های دستگاه گوارش در نوزادان و کودکان دانسته‌اند.

عدم ثبات و تغییرات ساختمانی شیر در اثر حرارت و فشار زیاد در جریان هوموژنیزه شدن، شیر را به اکسیده شدن حساس‌تر و در عطر، طعم و رنگ شیر نیز تغییراتی ایجاد می‌کند. فرآیند پرورش و نگهداری دام‌های شیرده نیز بر زیانبار بودن شیر و اثرات سوء آن بر سلامت بدن و محیط زیست می‌افزاید. در گاوهای شیرده تغییرات ژنتیکی ایجاد می‌کنند تا تولید شیرشان چند برابر شود. مثلا نژاد جدید شیری هولستاین که در اثر تغییرات مهندسی ژنتیک ایجاد شده است، می‌تواند تا سه برابر بیش از نژادهای دست نخورده، شیر تولید کند. هرچند برای این عملکرد، باید به آنان آنتی‌بیوتیک‌ها و غذاهای مخصوص خوراند.

شیر این نژاد دارای میزان قابل توجهی فاکتورهای رشد است و این خود علاوه بر هورمون رشد گاوی است که توسط مهندسی ژنتیک تهیه شده که برای تهیه شیر و گوشت بیشتر، به گاوها تزریق می‌شود و در نهایت در شیر و گوشت این حیوانات پدیدار می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد فاکتورهای رشد موجود در شیر باعث اختلالات هورمونی می‌شود و در تولید سرطان‌های پروستات، سینه و تخمدان نقش دارد.

غذای گاو علف است و نه غلات، سویا ذرت، پنبه دانه، کود مرغی، پوست مرکبات تغییر شیمیایی یافته یا پس مانده‌های حیوانات دیگر. شکمبه گاو قلیایی است. (یعنی PH آن بالاتر از هفت است.) این قلیایی بودن برای عمل باکتری‌های مفید، شکستن سلولز و تولید مواد مختلف از جمله هیدارت‌های کربن و پروتئین‌ها ضروری است. خوراندن غذایی به‌جز علف به گاوها، قلیایی بودن این محیط را از بین می‌برد و باعث اسیدی شدن شکمبه گاو می‌شود. اسیدی شدن بر کیفیت و ترکیب شیر و میزان ویتامین‌های موجود آن به‌خصوص ویتامین (A) و (D) اثر منفی می‌گذارد.

خوراندن غذایی به‌جز علوفه به گاوها همچنین باعث تغییر PH مدفوع گاو و اسیدی شدن آن می‌شود و تاثیر منفی بر محیط زیست و تولید گازهای گلخانه‌ای دارد. به کره رنگ‌پریده‌ای که از شیر رنگ پریده گاوهای علوفه نخورده و آفتاب ندیده دامداری‌های صنعتی تهیه می‌شود، رنگ‌های صنعتی اضافه می‌کنند تا آن را شبیه کره طبیعی گاوهای زیر آفتاب چریده کنند. به شیرهای کم‌چربی و بی‌چربی، پودر شیر خشک بدون چربی که منبع کلسترول اکسیده شده و اسیدهای آمینه توروگوکسیک اضافه می‌کنند که برای سلول‌های عصبی، سم است. آنچه امروزه به نام شیر (ماده غذایی برتر و سالم‌تر) عرضه می‌شود، ملغمه‌ای ناسالم از آنتی بیوتیک‌ها، موادشیمیایی دفع آفات نباتی، هورمون‌های رشد خورانده شده به گاوها، قندها و پروتئین‌های تغییر شکل یافته، آنزیم‌ها و ویتامین‌های تغییر شکل یافته یا از بین رفته و مقداری آلودگی میکروبی و میکروب‌های بیماری زاست که دامداری‌ها و ساکنان آن یعنی دام‌ها را به طور طبیعی مبتلا می‌کند.

هیچ موجودی در طبیعت پس از طی دوره نوزادی که دوران نیاز به رشد سریع است، شیر مصرف نمی‌کند مگر انسان.
هیچ موجودی در طبیعت از شیر موجودی دیگر استفاده نمی‌کند، مگر انسان.
هیچ موجودی در طبیعت به اندازه انسان در مورد غذای خود سردرگم نیست و
هیچ موجودی در طبیعت به اندازه انسان از بیمارهای مختلف رنج نمی‌برد.

طبیعت، مصرف شیر را برای بزرگسالان در نظر نگرفت به همین دلیل تولید شیر در غدد پستانداران پس از عبور فرزند از دوره نوزادی قطع می‌شود. علاوه بر این، ژن تولیدکننده آنزیمی که قند شیر یا لاکتوز را تجزیه می‌کند، پس از عبور از سن نوزادی در فرد غیرفعال می‌شود. به همین دلیل است که درصد بالایی از افراد، قندشیر را تحمل نمی‌کنند و با مصرف شیر دچار نفخ، اسهال و عوارض مختلف روده‌ای می‌شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد که فاکتورهای رشد موجود در شیر به نام فاکتورهای رشد مشابه انسولین (IGF-I) که برای رشد سریع نوزادان ضروری است، در رشد سلول‌های سرطانی در بزرگسالان نقش دارد. تحقیقات نشان می‌دهد این فاکتورها همچنین عامل تولید دیابت نوع یک و دو در نوجوانان و جوانان است.

آنتی‌بادی‌های بتاکازایین یا پروتئین شیر در بیش از یک‌سوم بیماران دیابتی نوع یک دیده می‌شود و حال آنکه این آنتی‌بادی به‌طور طبیعی در انسان وجود ندارد و در اثر مصرف شیر به‌ وجود می‌آید.

پروتئین شیر مانند دیگر پروتئین‌های حیوانی، با اسیدی کردن محیط داخلی بدن، باعث استخراج کلسیم از استخوان‌ها و در نهایت پوکی استخوان می‌شود و این درست به‌عکس این مدعاست که برای جلوگیری از پوکی استخوان شیر بنوشید. کشورهای اسکاندیناوی که بیش از دیگران شیر و مواد لبنی مصرف می‌کنند، بیشترین میزان پوکی استخوان را نیز دارند. شیر در تولید جوش‌های صورت، چاقی، اضافه وزن، بیماری‌های قلب و عروق، ایجاد کم خونی در نوزادان، التهابات روده‌ای، بیماری کولیت از انواع اولسروز و بیماری کروتز، بیماری‌های خودایمنی و بسیاری از بیماری‌های دیگر نقش دارد.

پروتئین‌های حیوانی شیر مضر است و در تولید بیماری‌های کشنده قرن حاضر نقش مهمی برعهده دارد.

مصرف یک لیوان آب اسفناج، کاهو، کرفس و جعفری در روز، نه تنها از نظر مقدار بلکه از نظر کیفیت نیز بر پروتئین و کلسیم یک لیوان شیر برتری دارد و در عین حال که از چربی‌های مضر و کلسترول ندارد و علاوه بر اینها مقدار قابل توجهی ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، کلروفیل، موادمعدنی و آنتی‌آکسیدان‌های مختلف را به همراه ویتامین ث فراوان به بدن شما و فرزندان‌تان می‌رساند. به همین دلیل و در شرایط کنونی که دولت یارانه شیر را قطع کرده است، به‌عنوان یک پزشک متخصص پیشنهاد می‌کنم مصرف مواد سالم‌تر مثل سبزی‌ها و میوه‌های بومی را جانشین شیر مصرفی کنید.

منبع: وبسایت دکتر زرین آذر
*دارای بورد تخصصی در دستگاه گوارش، کبد و بیماری‌های داخلی و متخصص تغذیه از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

مضرات لبنیات برای بدن

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،  محمدمهدی شیرمحمدی، پژوهشگر طب سنتی درباره خوردن شیر در اول صبح و به صورت ناشتا گفت: مصرف اغلب لبنیات و مخصوصاً شیر پاستوریزه موجود در بازار برای افراد سرد‌مزاج آن هم در صبحگاه، مضر و خطرناک است.

 

وی ادامه داد: توصیه می شود شیر محلی تهیه کنید و حتما قبل از مصرف آنرا بجوشانید؛ شیر را چه محلی و چه پاستوریزه حتی الامکان ناشتا نخورید چون تولید سردی می‌کند و مخصوصاً اول صبح برای کودکان تهوع‌آور است. همچنین تهوع بسیاری از کودکان در مدرسه ناشی از شیر است.

 

با این حال، شیر فواید بسیاری دارد بنابراین پیشنهاد می شود شیر را مخصوصاً صبحها و ناشتا، اینگونه مصرف کنید تا سردی آن گرفته شود:

 

1- حتماً شیر گرم باشد.

 

2- به هر لیوان شیر یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.

 

3- شیر را با یکی از این اقلام مصرف کنید: خرما، شیره انگور، شیره خرما، عسل.

مضرات لبنیات برای ارتروز

سلام می خواستم بپرسم ایا مصرف ماست برای کسانی که ارتروز دارند اشکالی داره ؟ چون من شنیدم از بعضی عطاری ها که ماست مصرف نکنند این اشخاص. ممنون

سلام گلی عزیز

از اینکه یک بار دیگه هم فرصت پاسخگویی به پرسش شما برای ما فراهم شده خوشحالیم. مثل همیشه دست روی یک نکته چالش برانگیز و جذاب گذاشتید.

موضوع خوب یا بد بدون مصرف ماست برای مبتلایان به آرتروز پرسشی هست که سوژه ی انجام تحقیقات متعددی در طول سالیان گذشته بوده. در واقع این نگرانی بخشی از پرسشی بزرگتر هست. این که آیا لبنیات برای آرتروز مفیده یا مضر؟

از اونجا که لبنیات یکی از اجزای تقریبا جدا نشدنی از رژیم غذایی تقریبا تمام آدمهاست، این سوال رو سالهاست که متخصصین پرسیدن و در جستجوی پاسخ بودن. اما مساله اساسی اینجاست که محصولات لبنی تنوع بسیار بسیار زیادی دارن که به تبع اون خواص و ویژگیهای اونها بسیار متنوع و متفاوت میشه. حتی در مورد ماست هم این موضوع کاملا صدق می کنه. همه‌ی ماستها مثل هم نیستن! به قول یک اصطلاح که دکتر “هو” استاد اپیدمیولوژی و تغذیه دانشگاه هاروارد مطرح می‌کنه: هیچ دو تا کاسه ماستی مثل هم نیست. البته این به نظر کمی اغراق شده میاد اما کمی که تامل کنیم متوجه خواهیم شد که تقریبا همین طوره.

هدف از بیان این مقدمه نشون دادن ابهامی بود که محققین در پاسخ به پرسش شما طرح کردن. به دانش پژوهشگران برای پاسخ به اینکه آیا ماست برای آرتروز مفید هست یا مضر؟ نمیشه پاسخ شفاف و واحدی ارایه کرد. راجع به دلیل این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد.

بیماری آرتروز در دسته بندی بیماریهای التهابی قرار می گیره و التهاب دقیقاً نکته ای هست که باعث سخت شدن پاسخ به این سوال شده. چون برخی از مواد لبنی از جمله برخی از انواع پنیر و ماست ممکن هست منجر به بیشتر شدن التهاب در بدن بشن.

پژوهشها نتایج ضد و نقیضی در این باره داشتند اما یکی از بررسی های اخیر که نتایج 52 مطالعه علمی انجام شده رو تجمیع کرده و در نشریه ی معتبر “Critical Reviews in Food Science and Nutrition” در سال 2015 منتشر شده بیان گر این موضوع بوده که به طور کلی محصولات غذایی لبنی اثر ضد التهابی دارند، مگر در افرادی که به شیر آلرژی داشته باشند. در همین مقاله محققین بیان کردند که علی رغم نتیجه بدست آمده، هنوز دانش ما در خصوص این که کدام ماده تشکیل دهنده از مواد لبنی هست که خاصیت ضد التهابی و کدام ماده خاصیت تشدید کننده التهاب رو داره کافی نیست.

دکتر هو در مصاحبه ای که با انجمن آرتریت آمریکا داشته بیان می کنه که بسیار سخت هست که به یک جمع بندی واحد در پاسخ به این سوال برسیم. چراکه لبنیات یک غذای واحد نیست و ترکیبات اون از نوعی به نوع دیگه بسیار تفاوت می کنه. ایشون در ادامه اضافه می کنن که در مورد ماست اما کمی شواهد بیشتر در اختیار داریم که نشون داده در کاهش التهاب و همچنین کاهش مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 موثر هست. اثر ضد التهابی ماست بیشتر بر می‌گرده به پروبیوتیکهای موجود در اون. البته در این مورد هم پاسخ قطعی و نهایی علمی که با قدرت بشه بیان کرد هنوز نیازمند انجام پژوهشهای تکمیلی هست.

بعنوان جمع بندی:

آن چه که شما شنیده اید مبنی بر مضر بودن ماست برای آرتروز هنوز پاسخ علمی مشخصی در مجامع علمی نیافته. علت به تنوع و تفاوتهای مربوط به انواع لبنیات و حتی ماست بر می‌گرده که خواص و تاثیرات مختلفی چه ضد التهابی و چه تقویت کننده التهاب می تونه داشته باشه. در مورد ماست از بین انواع لبنیات اما با اطمینان نسبتا بیشتری میشه گفت که خاصیت ضد التهابی داره و این خاصیت در ماستهای پروبیوتیک بیشتر هست. اگر با مصرف لبنیات نشانه های آرتروز ( شامل خشکی مفاصل بعد از زمان استراحت، کاهش انعطاف پذیری و درد مفاصل) بیشتر می‌شن می تونید با یک متخصص تغذیه در این خصوص برای مشورت بیشتر تماس یا ملاقات داشته باشید. در غیر اینصورت جای نگرانی نداره و می تونید لبنیات، این منبع غنی غذایی رو توی رژیم خودتون مثل همیشه داشته باشید.

برای شما آرزوی تنی سالم و روانی آرام و شاداب داریم.

مضرات لبنیات پرچرب

مضرات لبنیات برای پروستات

چربی شیر گاو به‌طور میانگین ۳ تا ۴ درصد است و لذا هر محصول لبنی دارای مقادیر چربی بیشتر از آن پرچرب تلقی می‌شود، اما لبنیات کم‌چرب کمتر از ۲ درصد چربی دارد. به‌رغم ارزش تغذیه‌ای زیاد شیر و لبنیات، مصرف بی‌رویه انواع پرچرب آنها نه تنها زمینه‌ساز چاقی و بیماری‌های قلبی – عروقی است، بلکه ممکن است موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان شده و سبب بدخیم شدن تومورهای خوش خیم پروستات می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر بهادر حاجی‌محمدی بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در «جام‌جم‌ آنلاین» نوشت: در ایران سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در بین مردان است. طی ۲۰ سال اخیر شیوع سرطان پروستات در کشور ۲ تا ۳ برابر بیشتر شده که چاقی و کم تحرکی علل شاخص آن هستند.

دلایل متعددی برای نقش مصرف لبنیات پرچرب در افزایش احتمال بروز سرطان پروستات در مردان عنوان شده است. مقادیر بیش از حد کلسیم موجب مهار کلسی تریول در بدن می‌شود؛ کلسی تریول یکی از متابولیت‌های ویتامین D است که مانع تکثیر غیرعادی سلول‌ها شده و لذا مهار کلسی تریول خطر سرطان را به همراه دارد. بنابراین اگرچه کلسیم موجود در لبنیات موجب پیشگیری از سرطان روده می‌شود اما مقادیر زیاد آن سبب سرطان پروستات می‌گردد. وجود فاکتور رشد شبه انسولین در شیر ممکن است موجب تکثیر بی‌رویه سلولی شود. هورمون استروژن داخل شیر و متابولیت‌های اسیدهای چرب احتمال سرطان زایی را به‌دنبال دارند.

بنابراین گرچه لبنیات پرچرب پرطرفدارتر از انواع کم چرب آن است، اما باید از مصرف بی رویه لبنیات پرچرب بویژه توسط مردان بالای ۴۰ سال پرهیز شود.

مقدار متعادل مصرف روزانه لبنیات به عواملی نظیر جنس، سن، وزن، تحرک بدنی، جیره غذایی، ژنتیک و… وابسته است، اما قدر مسلم این‌که مقدار لبنیات پرچرب مصرفی روزانه هر فرد باید به مراتب کمتر از مقدار لبنیات کم‌چرب مصرفی باشد.

 

مضرات لبنیات برای گروه خونی o

افراد دارای این گروه خون  هستند برعکس سایرگروهها قادر به استفاده ی مثبت از لبنیات و غلات نمی باشند، زیرا سیستم گوارشی آنان هنوز با این گونه اقلام غذایی سازگاری کامل ندارد علاوه بر این ، شما مجبور نیستید یک کاسه بلغور و یا یک لیوان شیر را حتماً میل نمایید. چنین خوراکیهایی سالها بعد وارد زنجیره (تاریخی) غذایی  برای مصرف و بقای انسان  شدند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *