اطلاعات عمومی

هتروکرومیا

هتروکرومیا

هتروکرومیا

سلام و درود به دوستان عزيز شيرازبين، با تشکر از همراهي شما. در اين پست مطالبي در رابطه با “هتروکرومیا” به همراه  گردآوري شده است. ضمن سپاس گزاري از شما اميدوارم که نهايت استفاده را از اين مطالب ببريد.

هتروکرومیا چیست

افراد مبتلا به هتروکرومیا (متفاوت بودن رنگ چشم) به جای اینکه یک رنگ چشم مشخص داشته باشند (مثلا قهوه ای)، دارای دو یا چند رنگ در چشمان خود به خصوص در نزدیکی مردمک خود هستند. کلمه ی هترو در واقع به معنای ناهمسان بودن می باشد. این واژه درعلم ژنتیک کاربرد بسیار زیادی دارد.

هتروکرومیا

هتروکرومیا

فرد مبتلا به این شرایط ممکن است، یک سایه روشن در اطراف مردمک چشم خود و مرکز عنبیه داشته باشد و بقیه عنبیه او رنگ دیگری باشد. رنگ غالب، رنگ واقعی چشم فرد است.

انواع هتروکرومیا

۱. هتروکرومیای مرکزی

نوعی از هتروکرومیا است که به داشتن رنگ چشم متفاوت در اطراف مردمک اشاره دارد.

۲. هتروکرومیای کامل

افرادی که دارای هتروکرومیای کامل هستند، رنگ دو چشمشان با یکدیگر متفاوت خواهد بود. یعنی ممکن است یک چشم آنها سبز و چشم دیگرشان قهوه ای، آبی یا رنگ دیگری باشد.

۳. هتروکرومی سگمنتال

این نوع هتروکرومیا مشابه هتروکرومیای مرکزی است. اما هتروکرومی سگمنتال به جای تأثیر بر ناحیه اطراف مردمک چشم، قسمت بزرگی از عنبیه را تحت تأثیر قرار می دهد. این شرایط ممکن است در یک یا هر دو چشم ایجاد شود.

علت هتروکرومیا

هتروکرومیا می‌تواند در دوران جنینی اتفاق بیوفتد و ژنتیکی باشد.

هتروکرومیا ژنتیکی در هنگام شکل گیری چشم‌ها در دوران جنینی و در اثر انتقال ژن از والدین اتفاق می‌افتد.

اگر هتروکرومیا ارثی نباشد به آن هتو کرومیای ژنتیکی گفته می‌شود.

هتروکرومیای اکتسابی از روش‌های زیر رخ می‌دهد.

ضربه خوردن چشم: وارد شدن یک ضربه ناگهانی می‌تواند منجر به تغییر رنگ چشم شود.

نروبلاستوما: نروبلاستوما یکی از تومورهای بدخیمی است که کودکان را درگیر می‌کند. این تومور با فشار آوردن به عنبیه باعث تغییر رنگ چشم‌ها می‌شود.

گلوکوما: این بیماری باعث افزایش فشار در داخل چشم و جمع شدن مایعات داخل آن می‌شود. از عوارض گلوکوما از دست دادن قدرت بینایی و تغییر رنگ چشم است.

مصرف دارو: برخی از داروها ممکن است بر رنگ چشم تاثیر بگذارند.

سرطان چشم: ملانوما یکی از انواع سرطانی است که ممکن است ملانین چشم را تحت تاثیر قرار دهد.

بعد از مشاهده تغییر رنگ عنبیه به پزشک مراجعه کنید.

هر چند در بسیاری از موارد به درمان خاصی احتیاج نخواهید داشت اما این تشخیص باید توسط پزشک انجام شود.

تشخیص و درمان هتروکرومیا

هر تغییری در رنگ چشم که در طول زندگی اتفاق می افتد باید توسط متخصص چشم پزشک بررسی شود.

پزشک متخصص ممکن است برای بررسی ناهنجاری های احتمالی، یک معاینه جامع از چشم انجام دهد. این معاینات شامل آزمایش بینایی و معاینه مردمک چشم، بینایی محیطی، فشار چشم و عصب بینایی است. پزشک شما همچنین ممکن است توموگرافی انسجام نوری (OCT) را که یک آزمایش تصویر برداری غیرتهاجمی است و تصاویر مقطعی از شبکیه شما ایجاد می کند را نیز پیشنهاد نماید.

درمان هتروکرومیای اکتسابی به علت اصلی بیماری بستگی دارد. وقتی معاینه بصری یا آزمایش تصویر برداری، وجود ناهنجاری را تایید نکند، هیچ درمانی لازم نیست، زیرا چشم و اعصاب آن در امان می باشد.

هتروکرومیا در گربه

هتروکرومیا در گربه

هتروکرومیا در گربه

رنگ چشم متفاوت در گربه ها بیماری محسوب نمی شود ، زیرا اختلاف نظر به هیچ وجه بر بینایی گربه تأثیر نمی گذارد. این رنگ چشم غیر معمول ، غیر طبیعی ، در گربه ها چیزی بیش از نتیجه کمبود یا برعکس ، بیش از حد یک رنگدانه مخصوص رنگ آمیزی نیست. از نظر علمی ، ملانین یک رنگدانه رنگی نامیده می شود. اغلب ، این پدیده در آن بچه گربه هایی مشاهده می شود که در یک زمان بیماری جدی را تجربه کرده اند. توجه ویژه ای به این واقعیت داشته باشید که آلبینوهای سفید اغلب غلظت ملانین دارند ، همچنین ممکن است پرندگان اصلاً آن را نداشته باشند. این واقعیت را هنگام مشاهده مشاهده می کند چشم های آبی در گربه های سفید یا در آنها درصد رنگ سفید از مقیاس خارج است.

 

بیشتر بخوانید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *