ارایشی و زیبایی و بهداشتی, مو

کورتیزون

کورتیزون

با سلام و ممنون از حسن انتخابتون. تیم شیرازیاب امروز قصد دارد اطلاعاتی در مورد  کورتیزون چیست و آیا نوع خوراکی و یا پماد دارد؟ در اختیار شما قرار دهد. از همراهیتون سپاسگزاریم.

کورتیزون

کورتیزون

کورتیزون چیست

کورتیزون آمپول

کورتیزون چیست؟ کورتیزون نوعی داروست که با از بین‌بردن التهاب، مشکلات بسیاری را درمان می‌کند. پزشکان این دارو را برای درمان آرتروز، واکنش‌های آلرژیک، کولیت زخمی و مشکلات پوستی مانند پسوریازیس، آکنه، لوپوس، برخی مشکلات چشمی و بعضی از انواع سرطان‌ها تجویز می‌کنند تجویز می‌کنند، اما استفاده از این دارو عوارض جانبی برای افراد به همراه دارد.

کورتیزون برای رفع درد تورم مفصلی، نقرس، گره‌ها و کیست‌های آکنه، تاندونیت و انواع دردهای مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیوه‌ی تزریق کورتیزون به این صورت است که پزشک، مستقیما در ناحیه‌ای که درد و مشکل دارد، کار تزریق را صورت می‌دهد. اگر بخواهید بدانید که عوارض جانبی تزریق کورتیزون چیست، باید به فرورفتگی موقتی بافت چربی اطراف ناحیه‌ی تزریق اشاره کرد. به‌خاطر وجود عوارض جانبی محتمل بعد از تزریق کورتیزون معمولا محدودیتی در این زمینه وجود دارد.

کورتیزون ها

کورتیزون (به انگلیسی: Cortisone) با فرمول شیمیایی C21H28O5 یا 17-hydroxy-11-dehydrocorticosterone یک هورمون استروئیدی با شناسه پاب‌کم 177612 است. که جرم مولی آن ۳۷۶٫۰ گرم بر مول می‌باشد. این هورمون در بدن به‌طور عمده از غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود. این ترکیب به صورت داروی تزریقی نیز بکار میرود.

کورتیزون پماد

ترکیبات پوستی کورتیزون (استروئید) خانواده ای بزرگ از داروها می باشند که همه شبیه به هیدروکورتیزون هستند. تفاوت اصلی داروهای موجود در این خانواده قدرت ترکیبات آنهاست. هیدروکورتیزون یک ماده شیمیایی طبیعی است که توسط بدن ساخته می شود و یکی از ضعیف ترین اعضای این گروه است. به طور کلی، پمادهای استروئید قوی تر از کرم های استروئید هستند، چرا که دارو زمانی بهتر نفوذ می کند که به شکل پماد باشد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از: Aristocort, clobetasol, Cortisone 5 & 10, Diprolene, Elocon, fluocinolone, Halog, hydrocortisone, Hytone, Lidex, Psorcon, Temovate, triamcinolone, Ultravate, Valisone. نمونه های بسیار دیگری نیز وجود دارد.

کورتیزون برای رشد مو

تزریق مستقیم استروئیدها به قسمت‌های ریخته شده مو در پوست سر و نواحی ریش در بسیاری از افراد موجب افزایش رشد موها می‌شود. معمولا ۴ هفته طول می‌کشد تا موهای جدید رشد کرد و نمایان شوند. در این روش که مقدار کمی از داروی کورتیزون به ناحیه درمان تزریق می‌شود از بروز عوارض جانبی خطیر ناشی از مصرف خوراکی طولانی مدت دارو پیشگیری می‌کند. از مهمترین عوارض جانبی تزریقات استروئیدها می‌توان به درد متناوب، تورم خفیف و گاهی اوقات تغییر در پیگمنتیشن و همچنین جای تزریق در پوست اشاره کرد که با قطع تزریقات همگی برطرف می‌شوند. از آن‌جایی که تزریق دردناک است این روش اغلب برای کودکان مناسب نیست. بعد از ۱ تا ۲ ماه معمولا موهای جدید تازه رشد کرده نمایان می‌شوند. تزریقات باید هرماه تکرار شوند. کورتیزون با از بین بردن سلول‌های ایمنی درهم و پراکنده به موها اجازه رشد می‌دهد. مناطق بزرگ‌تر قابل درمان نیستند چراکه درد و میزان داروی مصرف شده بیشتر شده و می‌تواند منجربه عوارض جانبی مشابه داروهای خوراکی شود.

کورتیزون برای جوش

تزریق کورتیزون برای تسکین و درمان سریع آکنه های کیستی می باشد. بنابراین اگر می خواهید
سریع یک آکنه ی چرکی و کیستی یا همان به قول معروف جوش غرور جوانی را درمان کنید، به
سراغ تزریق کورتیزون بروید. دقت داشته باشید که تزریق استروئید را حتماً متخصص پوست برایتان
انجام دهد، زیرا فقط وی به اندازه کافی مهارت دارد تا به روش مناسب، دوز مناسب دارو را تزریق کند.

کورتیزون خوراکی

کورتیزون خوراکی وجود ندارد، بلکه ماده‌ای به نام کورتیزول وجود دارد که نوع داروئی و خوراکی آن موجود است.

کورتیکواستروئیدها که مشابه هورمون کورتیزول تولیده شده در بدن می‌باشند داروهای ضدالتهابی قوی هستند. از آن‌جایی که این داورها در ­صورت مصرف خوراکی سیستم ایمنی بدن را تحت فشار قرار می‌دهند معمولا در درمان بیماری‌های خودایمنی مختلف نظیر آلوپسی یونیورسالیس مصرف می‌شوند. کورتیکواستروئیدها ممکن است به ۳ روش ناهنجاری آلوپسی یونیورسالیس را  درمان نمایند.

کورتیزون خون

صحیح: کورتیزول خون

کورتیزول (cortisol) یک هورمون استرس می باشد. بی خوابی باعث می شود که میزان هورمون کورتیزول در خون افزایش یابد. بی خوابی بر روی سیستم ایمنی بدن اثر نامطلوب دارد و باعث می شود بعضی از سلولهایی که با ویروسها و سلولهای سرطانی داده می کنند کاهش یابد. همچنین بی خوابی موجب می گردد که سلولهای چربی بدن بجای سلولهای عضلانی افزایش یابند و ممکن است باعث شود که روند پیری سرعت پیدا کند.

هورمون کورتیزول توسط غده فوق کلیه (آدرنال) و در پاسخ به استرسهایی که بر شما وارد می آید ترشح می گردد. این هورمون اصولا یک هورمون هوشیار کننده می باشد که باعث میگردد شما نسبت به استرس واکنش نشان دهید. مثلا وقتی که شما یک قرار ملاقات مهم دارید این هورمون در شما افزایش یافته و باعث می شود که حالتهای استرسی مثل افزایش ضربان قلب، تند شدن تنفس و عرق ریزش در شما ایجاد گردد. هنگامی که وضعیت استرس زا به پایان می رسد منجر به کاهش کورتیزول می شود. بطور طبیعی، هورمون کورتیزول قبل از خواب کاهش می یابد تا بدن را آماده یک وضعیت استراحت نماید. هورمون استرس، صبحها در هنگام برخواستن از خواب افزایش پیدا می کند تا باعث هوشیاری شما شود.

کورتیزول بالا

داشتن خواب خوب و کافی میتواند به مقابله با استرس و کاهش هورمون کورتیزول کمک نماید. یکی از دلایل شایعی که افراد از خواب خود کم می کنند آن است که صبحها خیلی زود از خواب بیدار می شوند تا قبل از شروع کار روزمره خود، به ورزش و تمرینات بدنی بپردازند. بسیاری از افراد ساعت ۵ صبح از خواب بیدار می شوند تا قبل از رفتن به سر کار خود، ورزش کنند. از نظر متخصصین خواب، این کار فقط باعث می شود که سلامتی فرد به خطر بیفتد و استرس او افزایش پیدا کند. صدمه ای که از بی خوابی به فرد می رسد ممكن است منافعی که از ورزش کردن به دست می آورد را از بین ببرد. براساس تحقیقی که در السكاه وست مینیستر لندن انجام شده، مشخص شده است که میزان استرس در افرادی که دیرتر از ساعت هفت و ۲۱ دقیقه صبح بیدار می شوند کمتر از سایر افراد می باشد.

یک راه مناسب برای اینکه خواب بیشتری داشته باشید آن است که در طی روز هم برای مدتی بخوابید. خوابیدن در بعد از ظهر (چرت زدن) می تواند بطور قابل توجهی کم خوابی شما را جبران نماید. پرهیز از خوردن چای و قهوه قبل از خواب می تواند به خواب شما کمک نماید. همچنین نوشیدن جوشانده های گیاهی باعث می گردد که خواب راحتی داشته باشید.

 

از پست های دیگر شیرازیاب دیدن بفرمایید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *