دسته‌بندی نشده

مربای زرشک

مربای زرشک

مربای زرشک

سلام طرفدارای آشپزی اگر دوست دارید”مربای زرشک“را خیلی راحت و سریع یاد بگیرید با ما در شیرازیاب همراه باشید.ممنون



https://citybin.ir/shiz/wp-content/uploads/2020/03/1.gifاگر دوست دارید شما یا کسب و کارتان، در شیرازیاب دیده شوید.

اینجا کلیک کنید.گل



 

مربای زرشک

مربای زرشک از جمله مرباهای خوشمزه است که در میان ایرانی ها طرفداران زیادی داردمی توان از این مربا در وعده صبحانه و یا عصرانه استفاده کرد. طعم این مربا ملس است و با خامه، کره و یا پنکیک صبحانه ای بسیار عالی برای شما فراهم می کند.

بعضی افراد از مربای زرشک به عنوان دسر استفاده کرده و پس از غذا یکی دو قاشق از آن را میل می کنندتهیه مربای زرشک با میوه تازه آن شاید کمی زمان بر باشد اما وقتی نتیجه کار را ببینید قطعا از وقتی که برای آن صرف کرده اید پشیمان نخواهید شد.

مربای زرشک خشک

مواد لازم:

زرشک: نیم کیلو

شکر: ۸۰۰ گرم

آب: ۲ لیوان.

وانیل یا عرق هل به میزان لازم

طرز تهیه

برای تهیه مربای زرشک خشک، زرشک ها رو بعد از پاک کردن چند ساعت در آب می خیسانیم.

در این فاصله شربت مربا رو آماده کنین.

زرشک ها رو آبکش کنین و بذارین آبشون بره کامل.

بعد از حل شدن شکر و قوام آمدن شربت مربا زرشک ها رو اضافه کنین.

و زمان بدین تا حسابی مربا جا بیفته و زرشک ها خوب پخته و جا بیفتن.

و در آخر عرق هل یا وانیل رو اضافه کرده و از روی حرارت بردارین.

این مربا به دلیل ترش بودن خود میوه نیازی به ریختن آب لیمو نداره.

مربای زرشک خانم اردستانی

مواد لازم
زرشک 1 لیوان
شکر 1 و نیم لیوان
وانیل مقدار لازم

آموزش پخت

1) چون مواد اصلی این مربا زرشک ات می بایست قبل از هر کاری آن را به خوبی پاک کرده و شستشو دهید. سپس نیاز است که حدودا 15 دقیقه در آب سرد باشد. چرا که باید خاک های زرشک هم از بین برود.

2) دقت داشته باشید که فرضا اگر 1 لیوان زرشک پاک می کنید، حتما 1 و نیم برابر آن شکر برایش استفاده کنید. زمانی که به خوبی حس کرده اید که زرشک تان کاملا تمیز شده است آب اضافی اش را بگیرید. می توانید زرشک ها را درون سبد بریزید.

3) حال ظرفی را که از قبل آماده کرده اید را بیاورید و در آن زرشک بریزید. سپس به قدر کافی شکر هم اضافه کنید. این کار را به صورت لایه وار انجام می دهیم تا لایه آخر که کمی زرشک باشد. بعد از اتمام این کار لازم است که یک شب تا صبح ظرف را درون یخچال قرار دهید.

4) بعد از این مدت ظرف را از یخچال بیرون آورده و بر روی گاز با شلعه ی متوسط قرار دهید. اجازه دهید تا زرشک درون ظرف به جوش بیاید. دقت کنید که از یکی الی دو جوش بیشتر نیاز نداریم.

 

5) بعد از این که حس کرده اید این کار به خوبی انجام شد، زیر گاز را خاموش کنید. سپس مقدار خیلی کمی ( به اندازه نوک قاشق جای خوری ) وانیل به مربا اضافه کنید. سپس کافی است که بگذارید مربا سرد شود. مراحل درست کردن مربا تمام شده است و می توانید از آن استفاده کنید.

مربای زرشک تازه قرمز

مربای زرشک تازه به زمان پخت کمی نیاز داره و در کمتر از نیم ساعت آماده میشه.

مواد لازم

زرشک تازه: ۱ کیلو گرم

شکر: ۱ کیلوگرم

آب: ۲ تا ۳ لیوان

عرق هل، دارچین به میزان لازم

زعفران دم شده، در صورت تمایل

طرز تهیه:

برای شروع باید زرشک ها رو پاک کنین، یعنی از شاخه اصلی و دم هاشون بچینین.

این کار کمی زمان بر هستش و حوصله زیادی میخواد.

بهتره مراقب تیغ های شاخه زرشک های تازه هم باشین.

بعد از پاک کردنشون، زرشک ها رو در ظرفی پر از آب سرد قرار بدین بین ۵ تا ۱۰ دقیقه.

و بعد چند بار آبکشی کنین تا خاک هاشون شسته بشه و مراقب باشین له نشن.

آب رو به همراه شکر در ظرفی مناسب ریخته و با حرارت مناسب بذارین جوش بیاد.

با جوشیدن آب شکر ها کم کم حل میشن، حرارت رو کم کنین و بذارین شربت غلیظ بشه.

این شربت میزان آب زیادی نمیخواد، در این حد که شکر رو پوشش بده چون زمان پخت مربای زرشک کم هستش.

مربای زرشک تازه و قرمز

در حین قوام گرفتن شربت مربا زعفران رو اضافه کنین این کار برای گرفتن سردی زرشک هستش.

یا میتونین چند تکه نبات به شربت اضافه کنین، زعفران در رنگ مربا تاثیری نداره.

بعد از اینکه شربت مربا غلیظ شد زرشک ها رو به شربت اضفه کنین و درب قابلمه پخت رو ببندین.

مدت زمان پخت مربای زرشک

حدود ۱۰ دقیقه برای پخت مربا کافیه در این زمان بهتره با کفگیر چوبی چند بار مربای زرشک رو هم بزنین.

مراقب باشین که زرشک ها له نشن، میتونین قابلمه رو هم چند بار فقط تکون بدین.

بعد از این زمان عرق هل و دارچین یا در صورت تمایل وانیل رو به مربا اضافه کنین.

اینکه چه طعمی رو انتخاب میکنین بسته به ذائقه شماست، در این مربای زرشک از عرق هل و دارچین استفاده شده.

بعد از ۲ یا ۳ دقیقه هم از روی حرارت بردارین.

بعد از سرد شدن مربای زرشک تازه و قرمز رو در ظرف مناسب ریخته و به یخچال منتقل کنین.

روز بعد که میچشین تازه طعم اصلی مربا رو حس میکنین، که زرشک ها ترشیشون رو بیشتر به مربا پس دادن.

اگر مربا رو خیلی شیرین دوست دارین میتونین از شکر بیشتری استفاده کنین.

در این مربا به دلیل ترشی زرشک تازه به اندازه برابر شکر و میوه برای آماده سازی استفاده شده.

با این اندازه مربا طعم ملس  و یکم رو به ترشی داره.

منبع:خانومی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *