روانشناسی

روانشناس خوب سعادت آباد

روانشناس خوب سعادت آباد

روانشناس خوب سعادت آباد

سلام و درود به همه ی شما دوستداران عزیز و همراهان همیشگی سیتی بین. اگر به دنبال یک روانشناس خوب سعادت آباد هستید این پست را از دست ندهید و تا پایان با ما همراه باشید چرا که در این پست قرار است نکات بسیار مهمی به شما گوشزد کنیم.

 

 

ویژگی های مشاور و روانشناس خوب چیست؟

اگر می‌خواهید به یک روانشناس خوب مراجعه کنید و نمی‌دانید چه کسی مشاوره بهتری ارائه می‌دهد، می‌توانید از طریق پرس و جو به یکی از روانشناسان دارای مجوز رسمی از سازمان نظام روانشناسی کشور مراجعه کنید.

اما اگر اطلاعات بیشتری نیاز دارید و یا اگر روانشناس یا دانشجوی این رشته هستید و می‌خواهید بیاموزید که چگونه می‌توانید مشاوره خوبی ارائه دهید، این مقاله به شما کمک خواهد کرد.

 

اصطلاحات رایج

در ابتدا شما را با اصطلاحاتی که در این مقاله با آنها روبرو می‌شوید، آشنا خواهیم کرد:

روانشناسی در تعریف به معنای علم مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی است.

روانشناس و مشاور به کسی گفته می‌شود که با کسب مجوز از مراجع ذی صلاح می‌تواند جلسات مشاوره برگزار کند. او به افراد در امور مختلف زندگی از جمله تحصیل، شغل، مسائل خانوادگی، ازدواج، تربیت فرزند، اختلالات رفتاری، روحی و خلقی و… کمک کند.

 

 

چرا باید به مشاور و روانشناس خوب مراجعه کرد؟

یکی از دلایل اهمیت مشاوره این است که پیشرفت تکنولوژی موجب گردیده که انسان ها کارها را سریعتر انجام دهند. اما این پیشرفت در تکنولوژی و صنعتی شدن زندگی مشکلات گوناگونی را نیز برای بشر به وجود آورده است و موجب بروز برخی بیماری ها و ناراحتی های روانی و تضعیف روابط و ارزش های انسانی شده است.

به گفته “مِی” انسان ها به قدری سرگرم و شیفته زندگی صنعتیشده اند که به تدریج هویت انسانی خود را فراموش می‌کنند؛ رابطه خود را با خویشتن و نیز با دیگران از دست می‌دهند و با طبیعت زیبا بیگانه می‌شوند. تکنولوژی می‌تواند موجبات خوشبختی انسان ها را فراهم آورد به شرطی که فقط به عنوان وسیله ای برای رفع نیازها مورد استفاده قرار گیرد.

اما به هر حال با کاهش روابط انسان ها و افزایش استرس زندگی صنعتی و … مشکلات خلقی، رفتاری، عاطفی و… ایجاد می‌شوند. تنوع انتخاب ها در همه زمینه های زندگی و عوامل مختلف دیگر، تصمیم گیری را مشکل می‌سازد.

در اینجاست که افرادی در حیطه کمک به جنبه های روانی زندگی افراد آموزش می‌بینند و در زیر شاخه های این علم تخصص می‌یابند. این افراد با عنوان روانشناس به جامعه خدمت می‌کنند تا روح بیمار را احیا کرده و نشاط بخشند. آنها می‌توانند با داشتن آگاهی افراد را برای پیشگیری از مشکلات یا حل آنها راهنمایی کنند.

ویژگی های روانشناس خوب

روانشناس خوب

 

  • راز نگهدار و امین است:

از مهمترین عواملی که در موفقیت جلسات مشاوره نقش دارد راز نگهداری روانشناس و مشاور است. که به معنای پنهان نگه داشتن مطالب مطرح شده در جلسه مشاوره از دیگران، توسط روانشناس است. مُراجع تا زمانی که چنین اعتمادی برای نگه داشتن راز خود نزد روانشناس نداشته باشد از بحث عمیق درباره مشکل خودداری می‌کند.

  • سازمان دهی می‌کند:

لازم است اول درباره زمان مشاوره سازماندهی کند و بعد با ارائه پاسخ های منظم و سنجیده، گفتگو درباره اهداف مشاوره و … به جلسه جهت درستی می‌دهد.

  • آگاهی می‌دهد:

درباره مشکل، اطلاعات لازم را به مراجع می‌دهد. مثلاً اگر فرد در خصوص مشکل تحصیلی مراجعه کرده باشد اطلاعاتی که برای رسیدن به هدف لازم دارد و نکاتی که باید اجرا کند و روش های صحیح مطالعه را فرا می‌گیرد.

  • هشدار می‌دهد:

فرد را از نتیجه تصمیماتش آگاه می‌کند.

  • رابطه حسنه ایجاد می‌کند:

خوش رویی و خوش خلقی مشاور باعث ایجاد احساس اعتماد و امنیت در مراجع می‌شود.

  • پرسش به موقع و مناسب می‌پرسد:

روانشناس و مشاور خوب در ابتدا سوالاتی می‌پرسد تا با شناخت بهتری به حل مشکل بپردازند.

  • پیشنهاد می‌دهد:

به طور مستقیم یا غیرمستقیم راه حل مشکل مراجع را بیان میکند اما تصمیم نهایی را مراجع می‌گیرد.

  • تشویق می‌کند:

مشاور فرد را برای دنبال کردن توانایی هایش تشویق می‌کند. ضمن اینکه توجه دارد تشویق بیش از حد موجب وابستگی مراجع به مشاور می‌شود و در فرایند مشاوره یا روان درمانی اختلال ایجاد می‌کند.

  • سکوت به جا و مناسب دارد:

گاهی مشاور کم تجربه تاب تحمل سکوت را ندارد و آنرا اتلاف وقت در جلسه مشاوره می‌داند. درحالیکه سکوت در جلسات اول مشاوره معمولاً به دلیل عدم آشنایی مراجع با اهداف و روند مشاوره است. در این حالت مشاور باید مراجع را از کل موقعیت مشاوره آگاه کند.

  • همدلی می‌کند:

روانشناس خوب، با شناخت رفتار و گفتار، مراجع و مشکل او را درک می‌کند.

  • مراجع را بدون قید و شرط می‌پذیرد:

احترام بدون قید و شرط به مراجع و توجه به احساسات و افکار او بدون توجه به ظاهر، دین، جنسیت، فرهنگ، تفاوت های فردی و… .

  • از هیچ حرفی تعجب نمی‌کند:

مشاور و روانشناس خوب و باتجربه، به ندرت ممکن است از حرف مراجع تعجب کند. حتی اگر کارش خیلی اشتباه یا عجیب بوده باشد. با واکنش ابراز تعجب زیاد، مراجع احساس می‌کند که مشاور او را درک نمی‌کند و کمتر تمایلی به ادامه بیان مشکل پیدا می‌کند.

  • اطلاعات به روز دارد:

روانشناس و مشاور خوب اطلاعات و دانش روز را دنبال می‌کند. تحقیق محور است و بر پایه دانش، منطق و تحقیقات نظر می‌دهد.

 

دکتر مریم حجازی

متخصص اعصاب و روان – روانپزشک

شریعتی
تهران
شریعتی ،بالاتر از میرداماد ،کوچه کاظمیان ، پلاک 2، طبقه اول ، واحد 4واتساپ 09367835600

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *