روانشناسی

روانشناس در تبریز

روانشناس در تبریز

روانشناس در تبریز

درود و سلامی دیگر به شما دوستان و همراهان همیشگی سیتی بین. در این پست قصد روانشناس در تبریز را به شما عزیزان داریم و با بیان مطالبی مهم در این باره به شما در گرفتن تصمیمی بهتر کمک خواهیم کرد.

 

تنهایی چگونه به علل افسردگی منجر می‌شود؟

علل افسردگی چیست

تنهایی به بدن و ذهن به روش‌های گوناگونی حمله می‌کند.به علاوه تنهایی، ادراک فرد از تمامی انواع اضطراب را تقویت می‌کند. تنهایی عملکرد سیستم ایمنی را کاهش داده و منجر به التهاب، که یک مسیر شناخته شده به سوی افسردگی است، می‌شود.

ناراحتی عاطفی ناشی از تنهایی ما را ناراحت کرده و ناراحتی انرژی ما را کاهش داده و عملکرد تمام سیستم‌های بدن را کاهش می‌دهد. مصاحبت و همراهی سپری قوی در برابر تمام مشکلات انسانی است و گفته می‌شود که تنهایی حتی از سیگار اثر مخرب‌تری روی سلامت دارد.

با در نظر گرفتن علل افسردگی، چه اتفاقی در مغز می‌افتد؟

بسیاری از افراد بر این باورند که افسردگی به سبب عدم تعادل شیمیایی در مغز رخ می‌دهد. متخصصان توضیح می‌دهند که افسردگی بسیار پیچیده‌تر است و این‌که افسردگی را یک بیماری مغزی که در اصل بیولوژیک است، در نظر بگیریم بی‌نتیجه است.

به جای این تعریف، افسردگی می‌تواند به عنوان یک تعطیلی یا خاموشی رفتاری در پاسخ به موقعیت‌های منفی طاقت‌فرسا که فرد روی آن کنترلی ندارد، منابع کافی برای مقابله با آن و یا حمایت کافی را ندارد در نظر گرفته شود. این پاسخ در بسیاری از عملکردهای مغز، از قبیل حافظه، کندی تفکر، ناتوانی در احساس لذت، از دست دادن اشتها و علاقه به رابطه‌ جنسی و ادراک افزایش‌یافته نسبت به درد نمود دارد.

مطالعات تصویربرداری از اعصاب، تغییرات در عملکرد مغز افراد افسرده را نشان داده و این تغییرات عموما همراه با اختلال در ارتباط بین نواحی مختلف مغز که به طور معمول با هم کار می‌کنند، است. مطالعات هم‌چنین نشان داده که این تغییرات با بهبود افسردگی، قابل بازگشت هستند.

آیا ریسک ‌فاکتوری برای علل افسردگی وجود دارد؟

علل افسردگی در نوجوانان

در حالی‌که ژنتیک می‌تواند در ایجاد حساسیت نسبت به افسردگی نقش داشته باشد، هیچ ژن یا مجموعه‌ خاصی از ژن برای این مضوع مشخص نشده است؛ به نظر می‌رسد که تعداد زیادی از ژن‌ها که احتمالا با رژیم غذایی یا رفتار اصلاح‌پذیرند، هر کدام نقش کوچکی در ایجاد حساسیت نسبت به افسردگی تحت شرایط اضطراب، دارند. افراد می‌توانند به دلیل ویژگی‌های شخصیتی، به خصوص اگر تمایل زیادی به نگرانی بیش از حد، اعتماد به نفس پایین، ایده‌آل‌گرایی، حساس به انتقاد شخصیتی، نقد از خود و منفی بودن، داشته باشند، نیز در خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند.

از بین ۵ بعد شخصیتی، بعدی که بیشترین ارتباط را با استعداد افسردگی دارد، ویژگی عصبی بودن است. این بعد، میزان فعال شدن سیستم منفی را نشان می‌دهد. افرادی که عصبی هستند، بیشتر تمایل دارند که نسبت به تجربیات احساس ناراحتی یا نگرانی داشته باشند یا نامتناسب با شرایطی که در آن هستند، به خود شک کنند. به علاوه مطالعات نشان می‌دهد که زنان بعد از طلاق و مردان بعد از مشکلات مالی، شغلی یا حقوقی، در معرض ریسک بالایی از افسردگی قرار دارند.

علل افسردگی: اگر پدر یا مادرم افسرده باشند، من نیز افسرده می‌شوم؟

افسردگی می‌تواند به روش‌های متعدد، در خانواده‌ها انتقال می‌یابد. والدین و فرزندان ممکن است در تعدادی از ژن‌ها که باعث استعداد ابتلا به افسردگی می‌شوند، اشتراک داشته باشند. کودکان ممکن است افکار افسردگی و روش‌های توجیهی والدین را در خانه و طی دوران رشد به خود جذب کنند.

شواهد قابل توجهی وجود دارد که وقتی مادران کودکان افسرده باشند، نمی‌توانند با کودک خود ارتباط برقرار کنند. در نتیجه کودک پیوند عاطفی قوی که او را قادر به رشد، تحمل اضطراب، تنظیم عواطف و مسئول بودن نسبت به دیگران می‌کند، به دست نمی‌آورد. درمان مادران افسرده اغلب بهترین راه برای درمان مشکلات کودکان آن‌هاست.

علل افسردگی چه ارتباطی با تشویش و نگرانی دارند؟

علل افسردگی کودکان

تشویش و افسردگی دو روی یک سکه در نظر گرفته می‌شوند. هر دو شامل فکر کردن بیش از حد به یک اتفاق هستند. در افسردگی فرد برای اتفاقات گذشته و در تشویش، فرد برای اتفاقاتی که ممکن است در آینده بیافتد، نگران است. به علاوه تشویش مستمر باعث افسردگی نیز می‌شود. بیش از نصف افراد مبتلا به افسردگی ماژور، از تشویش مداوم نیز رنج می‌برند. این دو بیماری در بعضی علائم از جمله بی‌خوابی، مشکل در تمرکز، افکار منفی و از دست دادن اشتها، مشترکند. بسیاری از درمان‌های تسکین‌دهنده‌ی افسردگی، تشویش را نیز بهبود می‌بخشند.

با توجه به علل افسردگی، چرا نرخ آن در حال افزایش است؟

میزان افسردگی به خصوص در میان جوانان در حال افزایش است. گرچه. ریسک ابتلا به افسردگی. در تمام طول عمر، ۲۰ درصد است، بیشترین میزان افسردگی در جوانان بین ۱۸ و ۲۹ سالگی رخ می‌دهد، در حالی‌.که افراد بالای ۶۵ سال کمترین نرخ ابتلا به افسردگی را دارند.

متخصصان به چندین دلیل برای حساسیت جوانان نسبت به افسردگی اشاره می‌کنند. این دلایل از فاکتورهای اجتماعی از قبیل کاهش در دسترس بودن کارهای هدفمند تا فاکتورهای فردی از قبیل فقدان مهارت‌های مقابله به سبب مراقبت بیش از حد والدین را شامل می‌شود. فاکتورهای فرهنگی نیز اثر دارند. نگرانی افزایش یافته در مورد امنیت و تحمل کاهش یافته نسبت به ریسک‌پذیری، فرصت‌های کودکان برای بازی‌هایی که از آن‌ها لذت برده و در آن دوست پیدا کرده و مهارت‌های اجتماعی را می‌آموزند و کشف می‌کنند که چگونه کنترل بر روی زندگی خود را تمرین کنند، را محدود می‌کند.

آیا زنان نسبت به مردان آسیب‌پذیری بیشتری در برابر علل افسردگی دارند؟

علل افسردگی پس از زایمان

در سراسر دنیا زنان ۱.۷ برابر مردان احتمال دارد که به افسردگی مبتلا شوند و گرچه قبل از بلوغ زنان و مردان نرخ یکسانی از افسردگی دارند، این تفاوت در نوجوانی ظهور پیدا کرده و حتی در بین زنان جوان این شکاف جنسیتی بیشتر می‌شود. مطالعات دلایل اجتماعی، فرهنگی و بیولوژیکی را برای این تفاوت بیان می‌کنند.

رقیه وحیدی

مشاور ازدواج| زوج درمانگر| مشاور فردی

مطب 1

آدرس مطب رقیه وحیدی

تبریز – ولیعصر – خیابان شهریار شمالی – پایین تر از قنادی پاک – جنب کوچه تعاون – مرکز روانشناختی امروز


شماره تلفن مطب رقیه وحیدی

خدمات

  • مشاوره پیش از ازدواج
  • زوج درمانی
  • اضطراب و افسردگی
  • اختلالات یادگیری

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *